TIOR

Transformarea unei bai

Dacă te-ai săturat de cum arată baia ta, este nevoie de schimbare: care sunt paşii pentru reamenajarea băii? Ai câteva sugestii în continuarea articolului nostru, aşa încât, dacă nu ţi-ai făcut deja un plan, să poţi avea câteva repere utile.  

 

Schimbă ambalajul

 

Dacă nu locuieşti într-un apartament nou, atunci sunt foarte mari şansele ca baia ta să aibă un aspect destul de simplu sau poate chiar un aspect uşor comunist. Poţi schimba acest lucru: în funcţie de timpul şi de resursele financiare de care dispui, poţi decora faianţa, varul sau vopseaua cu autocolant sau cu desene în acrilic.

 

Dacă ai mai mult timp şi mai multe resurse financiare, ar fi drăguţ să înlocuieşti cu totul cu mozaic, o vopsea nouă sau, şi mai interesant, cu un tapet cu model îndrăzneţ. Colorează-ţi cât mai puternic baia, indiferent care este modalitatea pe care o alegi pentru a schimba aspectul pereţilor tăi. Ia în considerare şi asortarea tavanului cu noile culori ale pereţilor.

 

Înlocuieşte ceva

 

Cumpără o chiuvetă sau un vas de toaletă noi, care să se potrivească noilor pereţi ai băii. De exemplu, o chiuvetă din sticlă, fie ea cât de frumoasă, nu se va potrivi niciodată într-o baie în stil rustic. Vizualizează totul înainte de a cumpăra astfel de obiecte.

 

O sugestie care s-ar putea să îţi placă este înlocuirea căzii cu o cabină de duş: vei câştiga spaţiu pentru un nou dulap şi vei şi împrospăta aspectul întregii băi.

 

Schimbă spaţiile de depozitare

Schimbă-le cu totul: înlocuieşte-le cu unele noi (cumpărate de-a gata, comandate sau unele handmade). Dacă acest lucru nu este necesar, pentru că sunt noi, pentru că îţi plac prea mult sau pentru că nu este prevăzut un buget pentru această schimbare, există şi alternative.

 

Poţi schimba aspectul băii tale şi dacă muţi dulapurile, coşul de rufe şi aşa mai departe. Dacă baia ta este atât de mică încât nu este posibilă sau eficientă mutarea obiectelor în alte zone, atunci încearcă să le redecorezi: pictează-le, vopseşte-le sau înveleşte-le în autocolant.

 

De altfel, poţi întotdeauna să faci ambele lucruri: să şi muţi locul obiectelor şi să le şi cosmetizezi.

 

Accesorii necesare sau care ar putea deveni utile în timp...

 

De exemplu, dacă ai o baie foarte mică, s-ar putea dovedi utilă folosirea mai multor oglinzi, aşa încât să se creeze impresia unui spaţiu cât mai vast.

 

De asemenea, poţi adăuga în baie un ghiveci cu plante frumos mirositoare: poate că la început te va incomoda, însă în timp te vei obişnui cu prezenţa lui şi va parfuma baia. Un alt accesoriu care se poate dovedi util este un suport deosebit pentru hârtia igienică: poate chiar unul cu un raft pentru cărţi sau reviste pe care să le citeşti în momentele... intime.

 

O amprentă artistică

 

Am recomandat şi cu alte ocazii: adaugă o notă artistică băii tale. Acest lucru poate fi realizat cu ajutorul unui tablou (va trebui să alegi unul rezistent la umiditate sau să asiguri o aerisire foarte, foarte bună a băii), al unui desen deosebit pe unul dintre pereţi, al unei sculpturi aparte sau al unei rame originale pentru oglinda principală. De asemenea, poţi personaliza corpurile de iluminat aşa încât să aibă o amprentă artistică şi să reprezinte stilul tău.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI