TIOR

Totul despre lumina de la baie

Poate că în mod normal nu ai da prea multă atenţie felului în care îţi luminezi baia, dar modul de iluminare a băii este foarte important. Mai ales pentru cei care se bărbieresc singuri în oglinda de la baie, dar şi pentru cele care se pensează ori se machiază cu ajutorul aceleiaşi oglinzi, lumina bună este esenţială. 
 
Mai apoi, trebuie luat în calcul şi tipul luminii în timpul băii – poate ai nevoie, din când în când, de lumini romantice sau relaxante, însă trebuie să asiguri o bună iluminare şi pentru programul de curăţenie. 
 
Becuri în zonele de lucru 
 
Vei avea nevoie de un bec sau de spoturi luminoase deasupra oglinzii din baie, astfel încât să îţi poţi studia în tihnă chipul dis-de-dimineaţă, bărbatul să se poată bărbieri uniform şi fără accidente, iar femeia să se machieze sau să se penseze egal şi, de asemenea, fără accidente. 
 
În zona căzii sau a duşului va trebui, de asemenea, să ai o sursă de lumină, astfel încât epilarea, dar şi igienizarea acestei zone să decurgă în cele mai bune condiţii şi rezultatele să fie maxime. 
 
Voltajul becurilor 
 
Aşa cum este lesne de înţeles, va trebui ca becurile din baie să aibă poziţii şi intensităţi diferite. Pentru cele de deasupra oglinzii este recomandat să fie spoturi luminoase şi să aibă un voltaj cât mai mare, cu lumină albă. 
 
Pentru celelalte produse de iluminat, recomandăm becurile ecologice. Ai grijă să alegi forma şi dimensiunile potrivite. Pentru a putea controla atmosfera din baie, optează pentru întrerupătoare cu potenţiometru şi toate întrerupătoarele trebuie să fie instalate înăuntrul băii. 
 
Dacă optezi şi pentru un ventilator în baie, alege un întrerupător separat pentru ventilator, astfel încât să nu pornească de fiecare dată când intri în baie pentru a te spăla pe mâini sau pentru a lăsa rufe la spălat. 
 
Lumina pentru momentele de relaxare 
 
Sursele alternative de lumină trebuie exploatate, mai ales în baie: pe lângă becuri (spoturi luminoase, candelabre, lustre, aplică, veioză sau ce vrei tu), este bine să profiţi la maximum de lumina naturală, dacă ai această posibilitate. Dacă locuinţa nu este prevăzută cu fereastră la baie, asigură-te că faci tot posibilul (în limitele legalului) să îţi construieşti tu una. 
 
Nu uita să aşezi undeva în baie (sau de jur împrejurul ei) lumânări de diferite înălţimi şi la aceeaşi culoare (culorile pot diferi dacă le aşezi în grupuleţe, dar fiecare grup va trebui să fie monocolor). Acestea sunt ideale pentru momentele romantice petrecute în cadă cu partenerul, dar şi pentru acele câteva clipe de meditaţie din timpul unei băi lungi şi fierbinţi. 
 
Mai multe surse de lumină 
 
Mai multe surse de lumină sunt, aşadar, necesare, pentru că în baie nu este suficient un singur tip de lumină. Consultă articolul nostru despre produse de iluminat pentru fiecare cameră și pe cel despre tendințele anului în acest domeniu, apoi pleacă la cumpărături şi alege corpurile de iluminat potrivite băii tale. 
 
Pe listă vei trece spoturi luminoase şi becuri. Apoi, va trebui să alegi între candelabru, aplică şi veioze – în funcţie de spaţiul disponibil şi de stilul de amenajări pentru baie pe care l-ai ales, va trebui să te orientezi către unul (maximum două tipuri) dintre cele trei tipuri de corpuri de iluminat. 
 
Ghirlandele luminoase sunt, de asemenea, o variantă simpatică pentru a ilumina baia în timpul băii. Totuşi, nu uita nici de suporturile pentru lumânări. 
 
Sursa foto: Houzz.com
Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI