TIOR

Stil in amenajarea baii

Stilul în amenajarea unei camere se observă în detalii, iar acest lucru se aplică şi în amenajarea băii. De data aceasta este vorba despre finisaje. De obicei, finisajele sunt primele care se aleg când amenajezi o sală de baie, însă trebuie să le alegi în funcţie de felul în care vei aşeza cada, chiuveta şi vasul de toaletă şi de modelul acestora.

 

De asemenea, ar fi bine să iei în considerare şi mixul de modele de gresie şi faianţă. Tendinţele actuale sunt reprezentate de alegerea unor materiale diferite pentru decorarea pereţilor în zona chiuvetei cel mai adesea, dar uneori şi în dreptul căzii sau al cabinei de duş. Adesea sunt utilizate trei tipuri de materiale pentru decorarea pereţilor în baie.

 

Îndrăzneşte să alegi culori intense.

 

Mai ales în cazul în care baia ta are un aspect mai degrabă întunecat, alegerea unor finisaje cu nuanţe intense este o idee foarte bună, acestea ajutând la crearea unei atmosfere ceva mai energice. În plus, culorile intense vor compensa lipsa decoraţiunilor în cazul optării pentru un stil simplu cum este cel minimalist sau cel contemporan.

 

Repetiţia este o posibilitate echilibrată.

 

Nu trebuie să îmbraci toţi pereţii în faianţa, tapet sau mozaic. Este în regulă şi să decorezi cu mozaic sau faianţă numai zonele unde apa intră în contact direct cu peretele, iar în rest să decorezi baia cu var sau vopsea. Zona căzii şi spaţiul din spatele chiuvetei vor avea, aşadar, nevoie de faianţă sau mozaic, iar folosirea aceluiaşi tip de material (respectiv, repetiţia modelului), vor oferi băii tale un aspect armonios, echilibrat, relaxant.

 

Jocul de culori şi texturi animează orice spaţiu.

 

Bineînţeles, vei putea opta oricând pentru finisaje cu texturi deosebite. O atenţie deosebită trebuie acordată zonei din spatele chiuvetei, unde sar tot timpul stropi şi trebuie să cureţi mereu. Este recomandat ca finisajele folosite aici să aibă o suprafaţă cât mai simplă, lipsită de inserţii şi modele în relief, însă vei putea oricând alege ceva cu suprafaţa simplă şi lucioasă, cu diferite texturi şi cu mai multe culori, aşa cum sunt plăcile de faianţă din a treia imagine din galeria foto.

 

Poţi delimita diferite zone.

 

În alte articole despre amenajarea băii îţi sugeram că diferitele zone din baie pot fi delimitate cu ajutorul paravanelor, al pereţilor falşi sau al perdelelor, aşa încât singura baie dintr-o locuinţă a mai multor persoane să poată fi utilizată simultan. Totuşi, ideea delimitării zonelor nu este numai pentru astfel de cazuri, ci şi pentru cei cărora le place ideea departajării unui spaţiu multifuncţional. Acest lucru îl poţi face şi numai la nivel ideologic, folosind tipuri diferite de finisaje pentru fiecare zonă (vezi foto 4).

 

Poţi alege elemente elegante sau artistice.

 

Finisajele din baie nu trebuie alese numai pentru protejarea pereţilor, ci le poţi alege şi pentru a pune în evidenţă diferite elemente, diferite preferinţe pentru elementele vizuale şi aşa mai departe. În ultimele trei imagini din galeria foto vei vedea că proprietarii acelor băi au pus accentul pe elemente diferite: unii au dorit ca baia lor să fie elegantă, unii au dorit ca baia să aibă (din punct de vedere estetic) un centru de greutate, iar alţii au dorit un stil eclectic ce va mulţumi toţi locuitorii casei şi, deci, utilizatorii băii.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.48 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI