TIOR

Spatii de vis: sali de baie

Momentele în care facem baie sau facem duş, momentele în care ne curăţăm trupurile, acestea sunt (sau cel puţin ar trebui să fie) cele mai relaxante momente de peste zi. Aşadar, este foarte important să îţi amenajezi baia în cel mai bun mod cu putinţă, aşa încât să te poţi relaxa cu adevărat încă din primul moment în care intri în baie. Specialiştii au câteva sugestii în acest sens, sugestii pe care le-am găsit şi noi şi ţi le vom împărtăşi, desigur.

 

Conexiune către exterior

 

În special pentru cei care locuiesc la casă, această idee ar putea fi foarte plăcută: să intri din curte direct în casă, să vezi din cadă cum alintă vântul vârfurile copacilor şi cum se plimbă norii, să ai impresia că faci baie chiar îm mijlocul naturii... nu ar fi plăcut? În acelaşi timp, trebuie să ţii cont de modalitatea şi nivelul de protejare a intimităţii, de siguranţa celor din casă şi aşa mai departe.

 

Cabină de duş foarte spaţioasă

 

Adesea, oamenii refuză ideea unei cabine de duş din cauza limitării spaţiului de activitate. Totuşi, dacă baia nu este cea mai mică, atunci şi cabina de duş poate fi ceva mai spaţioasă, poate fi realizată din geamuri perfect transparente şi poate fi luminată şi de deasupra, ceea ce ar ajuta la crearea impresiei de spaţiu deschis şi la diminuarea impresiei de claustrare.

 

Zonă de duş deschisă

 

De ce să te străduieşti să creezi impresia de spaţiu deschis când poţi opta chiar pentru un duş "open space"? Nu este nevoie de cabină de duş pentru a putea avea şi a putea face duş. Nu eşti de acord? De altfel, este exemplificat şi în galeria foto că se poate amenaja şi un duş într-un spaţiu deschis. Trebuie doar să optezi pentru finisajele potrivite şi să fie bine făcută izolaţa şi scurgerea.

 

Atenţie pentru materiale, texturi, culori şi lumini

 

Confortul înseamnă şi alegerea unei palete cromatice potrivite gusturilor tale, dar şi iluminarea corespunzătoare a fiecărei zone şi a fiecărei camere din locuinţa ta. De asemenea, ar fi bine ca mai ales în baie să alegi o gresie cu suprafaţa antiderapantă, pentru a evita accidentele când dalele sunt aburite sau ude.

 

Mai multe sugestii pentru amenajarea băii poţi găsi aici, iar mai multe despre duşuri poţi citi în articolele de aici.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI