TIOR

Relaxare la superlativ intr-o baie cu elemente Zen

Multe locuințe vin cu baia deja amenajată, așa cum se întâmplă și în cazul ansamblurilor rezidențiale. Ce te faci, însă, atunci când noua ta casă nu beneficiază de o baie decorată în stilul preferat de tine? Apelezi la mici modificări ce îți vor permite să creezi o baie în stil Zen.

Simplitate naturală

Apropierea de natură a fost întotdeauna liniștitoare. Evocă astfel de sentimente, de liniște, prin intermediul unei băi organizate simplist. Adună câteva elemente ale naturii pentru a evidenția această legătură armonioasă a omului cu natura. Din punct de vedere estetic, cele mai potrivite sunt pietrele de rău sau bambusul, pentru o amenajare în stil Zen.

Baia japoneză

În cultura japoneză, baia este asemănată unui sanctuar. De aceea, spațiul conține linii curate și lumină naturală. Nu se pune problema dezordinii, fiecare obiect sanitar sau decorativ având locul său bine stabilit. Estetica minimalistă caracterizează baia amenajată în stil japonez.

Respiră adânc, fii Zen

Baia amenajată respectând stilul Zen încurajează sentimente de introspecție și meditație. Diminuează stresul zilnic, relaxându-te în baia locuinței tale. Creează-ți un ritual de răsfățare într-o cadă concepută special pentru tine. Suntem obișnuiți cu ferestre mici pentru această încăpere, însă putem încerca exact contrariul. Ne asigurăm că din exteriorul locuinței nu putem fi deranjați, căci din interior putem admira peisajul.

Design lemnos

Lemnul se poate întâlni atât în zona ferestrelor, cât și ca material principal în designul căzii. De asemenea, suprafața pereților poate fi acoperită cu materiale naturale. Și în acest caz, lemnul este cel mai apreciat material, mai ales pentru faptul că ajută la creearea unei atmosfere specifice spațiilor de relaxare japoneze. Lemnul poate fi lucrat manual, ceea ce oferă și mai multă apreciere estetică.

Sura foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI