TIOR

Recomandari pentru baia perfecta

Nu este nevoie de reamenajare de la 0 pentru casa visurilor: micile detalii pot face diferențe uriașe atunci când este vorba despre amenajări interioare. Ce detalii sunt necesare pentru a schimba aspectul unei băi obișnuite în baia perfectă?
 
O perdea nouă 
 
Pe lângă faptul că o perdea nouă ar schimba în totalitate aspectul băii tale cu un cost minim, o sesiune intensă de curățare a întregii băi (da, chiar și acele câteva colțuri greu accesibile) ar putea avea același efect. 
 
Dacă vei schimba perdeaua, poate ar trebui să iei în calcul și sistemul acesteia de prindere, însă, în primul rând, culorile și imprimeurile noii perdele. 
 
Un atu simplu: simplitate 
 
Încearcă să nu (mai) lași totul la vedere: dulăpioarele, dar și coșurile și cutiile din împletituri se pot dovedi foarte folositoare în reamenajarea băii. Înlocuiește rafturile și dulapul fără uși (sau cu uși transparente) cu etajere pe care să așezi lădițe din lemn sau din împletituri ori dulapuri cu uși simple, mate, netransparente. 
 
Lasă la vedere numai prosoapele, săpunul, suportul pentru periuțe de dinți și cel pentru bețișoare de urechi. Eventual, poți alege să așezi în baie și un bambus micuț sau o orhidee, iar în acest caz, evident, nu va trebui să le încui în dulapuri întunecate. 
 
Coș împletit pentru prosoape 
 
Împletiturile sunt foarte chic, trebuie să recunoști! De altfel, modelele obiectelor realizate din împletituri și materialele din care sunt acestea fabricate diferă atât de mult, încât ar fi chiar păcat să nu folosești un coș realizat astfel pentru a-ți depozita toate prosoapele rulate frumos. 
 
Schimbă dulapurile 
 
Ori le schimbi cu totul, ori le schimbi înfățișarea: desigur, nu este nevoie să faci acest pas dacă respecți minimum alte două recomandări din acest articol, dar se poate dovedi o manieră simplă și eficientă de redecorare a băii. Nu uita, însă, că noul dulap trebuie să fie mai încăpător, mai eficient și trebuie să se potrivească perfect celorlalte decorațiuni din baie și spațiului pe care i l-ai alocat. 
 
Un singur chip, o singură oglindă 
 
Mai multe oglinzi ar însemna fie o aglomerare a spațiului disponibil, fie un strigăt crunt al narcisismului ce zace în firea ta – oricum ar fi, nu este unul dintre cele mai bune lucruri de făcut atunci când vrei să îți optimizezi baia. 
 
Alege o singură oglindă (dimensiunile rămân la latitudinea și longitudinea ta), eventual una fără ramă sau cu o ramă cât mai simplă, astfel încât alegerea oglinzii să meargă mână în mână cu celelalte recomandări. 
 
Afișarea unei piese de artă 
 
Spunem "piesă de artă", dar nu trebuie să fie neapărat un tablou de-al lui Picasso sau Van Gogh. Arta are vârste și manifestări diferite – alege tipul de artă potrivită personalității și preferințelor tale și fă-o să se potrivească și în locul acela din baie. 
 
Coș simpatic pentru rufe 
 
Poți alege un coș de rufe handmade, unul împletit sau unul din plastic sau lemn. La rândul său, acesta poate fi personalizat de tine sau de cineva în talentele căruia ai încredere. Important este să îți facă plăcere să îl privești atât timp cât te afli în baie și să se potrivească celorlalte decorațiuni. 
 
Un covoraș potrivit noii tale băi 
 
Adesea, pentru a schimba cu totul aspectul unei băi este de ajuns să schimbi perdeaua de la duș (sau de la cadă) și covorul. Nu te teme să alegi un model ceva mai colorat, însă ai grijă în privința materialului: trebuie să fie un covor care să nu rețină umezeala și să nu aibă perii prea mari. 
 
Sursa foto: houzz.com 
Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI