TIOR

Prospetime de lunga durata in baie

Am mai discutat cu alte ocazii despre cum să îţi menţii baia mereu fresh şi mereu cu un parfum plăcut, iar acum revenim asupra acestui subiect relativ delicat. Foarte multe persoane au impresia că tot ce se întâmplă în baie este ceva intim şi că nu trebuie discutat. Dacă vrei să ne împărtăşeşti părerea ta despre acest subiect, o poţi face cu uşurinţă cu ajutorul reţelelor de socializare: Facebook şi Google+.

 

Amenajarea băii nu ar trebui să fie un subiect delicat, deoarece sala de baie este o încăpere din casă, iar amenajările interioare nu au limite. Dacă este în interior trebuie amenajat! Acum, că am pus la punct aceste câteva idei simple, să discutăm despre cum ne împrospătăm baia.

 

Sigur, ajută să alegi o locuinţă unde sunt ferestre la baie. Ajută şi să instalezi guri de aerisire sau ventilatoare, mai ales în cazul în care nu există ferestre – astfel, nici aburii, nici mirosurile neplăcute nu se vor putea instala.

 

Într-adevăr, există odorizantele de cameră, pe care le poţi ţine în baie pentru un parfum plăcut, însă durata acestora este redusă. Lămpile de aromatizare, vasele cu potpourri şi lumânările parfumate sunt şi ele modalităţi uşoare de odorizare a diferitelor încăperi, iar în baie chiar este bine să ai măcar unul dintre aceste produse.

 

Bine. Şi? Ceva nou? Plantele în baie. Dacă au gradul potrivit de luminozitate, temperatura potrivită şi cantitatea necesară de apă, plantele se pot dezvolta în orice mediu. Plantele naturale vor ajuta la împrospătarea aerului, la creşterea cantităţii de oxigen din baie şi vor oferi şi un aspect mai proaspăt încăperii unde sunt aşezate. În plus, ai putea alege chiar plante care au inflorescenţe parfumate, cum sunt zambilele sau unele soiuri de cactuşi.

 

În primul rând, analizează condiţiile normale ale băii: gradul de luminozitate, gradul de umiditate şi modalitatea de aerisire. În al doilea rând, alege un loc pentru ghivecele cu plante: un loc de unde să nu poată fi răsturnate cu uşurinţă şi unde să nu fie stropite cu detergenţi, săpun sau alte chimicale nocive pentru plante. De exemplu, pe un perete, suspendate deasupra chiuvetei (dar la o înălţime unde nu le poţi lovi cu capul), pe podea sau pe o etajeră deasupra căzii.

 

Apoi, nu mai rămâne decât să alegi plantele potrivite. Iar variantele sunt numeroase: Planta Şarpe, Tillandsia, Aloe Vera, Filodendron, diferite tipuri de Orhidee, ferigi şi aşa mai departe. Va trebui să te documentezi cu privire la modalităţile de îngrijire ale oricărei plante de interior vei alege pentru decorarea băii, pentru a le aşeza în locul potrivit şi şti cum se va adapta aceasta la condiţiile de luminozitate şi de umiditate existente.

 

Citeşte mai multe despre amenajarea băii aici.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI