TIOR

Povestea unei bai placate cu marmura

Marmura face dintr-o baie o poveste, mai ales când asociați două finisaje pentru amenajarea unei băi. Astăzi vă oferim idei pentru a amenaja baia așa cum vă doriți, cu ajutorul marmurei.

Marmură

Marmura este o rocă compusă într-o proporție foarte mare de calcit obținută prin metamorfoza calcarului. Pentru că sunt impurități prezente, marmura are diferite culori. Astfel se obțin nuanțe precum: roșu de la sărurile de fier, cenușiu de la grafit, maro de la sărurile de mangan. Cele mai comune culori ale marmurei sunt: alb, cenușiu, gri, negru și roșu.

Marmura se poate regăsi atât la nivelul pereților, cât și al pardoselei. Asociați marmura cu sticla sau cu lemnul iar rezultatul va fi unul spectaculos. Aceasta se găsește în diferite nuanțe și modele, așa că puteți alege modelul dorit pentru baia casei. Materialul este unul dur, dar cu ajutorul tehnicilor de prelucrare și șlefuire se poate obține produsul finit dorit.

Cum o integrăm?

Nu vă faceți griji în privința marmurei că se va demoda. Aceasta este o rocă prețioasă care nu se demodează niciodată.  Puteți alege să aveți toată baia din marmură sau puteți alege doar câteva piese. Peretele din marmură neagră oferă eleganță unei băi. Cabina de duș din marmură se încadrează într-un stil provocator și îndrăzneț. Folosiți mobilier din lemn masiv, dar alegeți o chiuvetă din marmură.  Cada din marmură se încadrează la fel de bine cu mobilierul din lemn crem, alb sau maro. Această combinație este perfectă pentru baia casei. Pentru a compensa latura rece a acestui finisaj, folosiți în baie un covor extravagant.  Marmura se găsește pentru toate buzunarele, dar totuși trebuie să vă așteptați să cheluiți mai mult decât în cazul gresiei sau în cazul faianței.

Ce trebuie știți

Marmura nu se potrivește băilor mici. Aceasta are un aspect încărcat, iar un astfel de finisaj într-o baie mică nu face altceva decât să încarce tot decorul. Frumusețea marmurei se observă mult mai ușor într-o baie spațioasă.

Alegeți marmura pentru o baie amenajată clasic. Se potrivesc de minune accentele lucioase de crem.

Pentru băile cu un aer feminin se potivește mozaicul din marmură. Pentru o baie cu design contemporan se potrivesc plăcile de marmură neagră.

Marmura rezistă în timp fără să își piardă eleganța și nuanțele strălucitoare.

Pentru mai multe idei intrați în secțiunea Amenajări băi.

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI