TIOR

Perdea sau paravane pentru dus?

Amenajarea băii poate fi o adevărată provocare, pentru că trebuie să te gândeşti la toate detaliile de design interior, inclusiv la accesorii: vei alege cadă sau cabină de duş? Perdea pentru cadă sau paravane? Nu sunt elemente vitale într-o baie, dar trebuie să recunoşti că influenţează decisiv aspectul acestei camere.

 

Noi vom enumera câteva dintre avantajele perdelelor pentru duş şi câteva dintre avantajele paravanelor (sau uşilor) din baie. La sfârşit, ar trebui să îţi fie mai uşor să alegi accesoriile potrivite gusturilor şi necesităţilor tale.

 

Care sunt avantajele perdelelor?

 

Sigur, perdelele pot fi folosite şi la cadă, şi la duş. Însă dacă alegi designul potrivit, şi paravanele pot fi la fel de versatile. Aşadar, criteriul pragmatic este uşor depăşit.

 

Să ne gândim, însă, la aspectul unei băi cu perdea la cadă. Acest accesoriu pe care adesea îl omitem poate crea o atmosferă prietenoasă, relaxantă, calmă în baie. Într-adevăr, în baie este nevoie de un aer echilibrat şi primitor, pentru a te putea relaxa în adevăratul sens al cuvântului în timp ce faci baie.

 

În plus, perdelele pot avea mii de modele: pot avea lungimi diferite, pot fi din material cauciucat, din mărgele sau din material textil, pot fi cu model simplu sau cu imprimeuri haioase, pot conţine mesaje, pot fi drepte sau în valuri, pot fi transparente sau opace, poate fi o singură perdea sau pot fi două care se deschid asemenea unor cortine. Aşadar, cu perdelele te poţi juca oricum vrei pentru a instaura atmosfera dorită.

 

Care sunt avantajele paravanelor?

 

Perdelele sunt fantastice, dar paravanele nu sunt mai puţin bune. Uşile (sau paravanele) lângă cadă sau duş ajută la o izolare mai bună, aşa încât nu se va mai stropi restul băii şi nici aburii nu vor mai circula ca la ei acasă. Mai puţină umezeală în afara zonei de spălat, mai bine!

 

Apoi, este uşor să adaptezi uşile unor spaţii cu nevoi deosebite, căci suporturile pot fi instalate la diferite înălţimi şi cu mai multe sisteme.

 

În plus, dacă alegi uşi în locul perdelelor, cel mai probabil vor fi din sticlă transparentă (chiar dacă nu este perfect transparentă, tot nu va avea opacitatea unei perdele din cauciuc, de exemplu). Pe lângă faptul că este un criteriu feng shui pozitiv (sticla simbolizează apa, unul dintre cele 5 elemente primordiale ce trebuie să existe în fiecare cameră), sticla se dovedeşte utilă în special în spaţiile înguste, căci nu încarcă încăperea şi, pentru că este transparentă, oferă impresia unui spaţiu mai mare, dar şi intimitatea de care ai nevoie.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI