TIOR

Pentru o baie Feng Shui

Amenajarea băii în conformitate cu legile feng shui nu pare o prioritate. Totuşi, dacă vezi baia ca o cameră a relaxării, armonia şi echilibrul sunt esenţiale. Şi, într-adevăr, sala de baie este o cameră a intimităţii şi a relaxării, căci aici satisfaci o parte din nevoile trupului, dar te şi retragi într-un spaţiu închis unde ştii că gândurile şi obiceiurile personale îţi sunt respectate şi păstrate private.

 

Într-un final, baia este un loc al sinelui, aşadar amenajarea acestui spaţiu după principiile feng shui pare un lucru natural şi necesar. Iată câteva criterii după care te poţi ghida pentru a-ţi amenaja o baie feng shui.

 

Creează atmosfera potrivită.

 

Singura persoană care chiar ştie ce îţi doreşti în baie eşti chiar tu. Prin urmare, va trebui să iei aceste hotărâri de unul singur (sau de una singură) sau, dacă locuiesc mai multe persoane în aceeaşi casă, împreună cu cei ai casei: culoarea dominantă în această cameră, cât de înalt să fie vasul de toaletă, cât de sus să fie chiuveta, dacă vei avea cadă, cabină de duş sau şi una, şi alta.

 

Atmosfera potrivită în baie nu o „instalezi“ numai cu ajutorul culorilor, ci şi cu detalii ca designul accesoriilor, modelul corpurilor de iluminat, imprimeul perdelei de la cadă, culoarea şi modelul capacului de la vasul de toaletă şi aşa mai departe. Nu în ultimul rând, ar trebui să ştii deja că lumânările, plantele de interior şi decoraţiunile pentru pereţi pot schimba categoric atmosfera dintr-o încăpere (inclusiv în baie).

 

Să îţi placă să ţii uşa deschisă.

 

Amenajează-ţi baia în aşa fel încât să îţi facă plăcere să ţii uşa deschisă la baie atunci când nu este nimeni acolo. De ce? Este bine să permiţi energiilor să circule liber prin toată casa şi să existe armonie între camerele aceleiaşi locuinţe, indiferent de scopul acestora.

 

Pentru că totul să arate mai bine şi ca energiile chi să nu „scape“, este recomandat de specialiştii în feng shui ca scurgerile să fie astupate (dopurile din plastic sunt un ajutor suficient) şi ca atunci când toaleta nu este folosită, să fie lăsate ambele capace.

 

Echilibrează cele 5 elemente.

 

La fel ca în fiecare cameră, trebuie să fie prezente toate cele 5 elemente sau simboluri ale fiecărui element: pământ, apă, metal, lemn, foc. De exemplu, un tablou pătrat cu o ramă închisă la culoare (maro sau neagră) va reprezenta pământul, apa ar putea fi reprezentată prin oglinzi sau un candelabru din sticlă, metalul ar putea fi reprezentat de un covoraş alb sau gri, lemnul va putea fi reprezentat printr-un suport din lemn pentru prosoape sau printr-un ghiveci cu o plantă naturală, iar focul ar putea fi reprezentat printr-un element roşu.

 

Asigură-te că există întotdeauna un aer plăcut.

 

Puţin mai sus notam că ar fi recomandat ca uşa băii să rămână deschisă când camera este liberă. Acest lucru ar putea fi foarte neplăcut dacă nu este păstrat un aer proaspăt şi un parfum plăcut în baie. Pe lângă recomandarea de a lăsa capacul vasului de toaletă după folosire (din considerente estetice şi pentru conservarea energiei chi), este de asemenea recomandată ventilarea băii (prin crearea unei ferestre, dacă este posibil, şi/sau prin instalarea unui ventilator) şi parfumarea acesteia, aşa cum recomandam aici.

 

Sursa foto: feng-shui-and-beyond.com, fengshuibeginner.com, myartomat.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI