TIOR

Pentru ca baile sa para mai mari

Unele băi sunt mai mici, alte băi sunt mai mari, dar n-ar fi rău dacă şi unele, şi altele, ar părea mai mari, nu-i aşa? Care sunt trucurile care pot face o baie să pară mai spaţioasă? Noi avem câteva sugestii care ar putea deveni utile atunci când îţi doreşti să faci o cameră să pară mai mare.

 

Uniformitate

 

Încearcă să decorezi întreaga baie într-o singură culoare şi, pe cât posibil, păstrează aceeaşi nuanţă şi acelaşi ton al culorii respective. În plus, dacă baia este una dintre cele mici, ideal ar fi să eviţi culorile închise, căci acestea au efectul de a închide şi mai mult spaţiul unde sunt folosite. Dacă ai o baie chiar foarte mică, s-ar putea să îţi placă articolele de aici.

 

Tavane uni

 

Zugrăvirea tavanelor, pe lângă faptul că ar fi bine să se facă într-o singură culoare (uni), ar trebui să se facă în aceeaşi nuanţă pe care o vezi pe pereţi. Indiferent că pereţii sunt văzuiţi sau placaţi cu faianţă sau mozaic, dacă tavanul are aceeaşi culoare de pe pereţi, va face ca baia să pară mai înaltă şi, deci, mai spaţioasă.

 

Faianţă până la tavan

 

În interiorul cabinei de duş (dar şi în exteriorul acesteia), dacă foloseşti faianţă, plachează pereţii de sus de tot până jos de tot: niciun centimetru să nu fie iertat! Dacă elementele verticale din baie sunt continue (de la tavan până la podea, fără niciun fel de întrerupere) şi unicolore, atunci acestea vor crea, de asemenea, impresia de alungire a camerei.

 

Transparenţă

 

Indiferent că ai cabină de duş sau cadă, foloseşte un paravan transparent pentru a delimita zona de spălat de restul băii. Paravanele, pereţi de sticlă sau perdele, fie ce-or fi, dacă sunt colorate şi, mai ales, dacă sunt mate, segmentează spaţiile unde sunt folosite şi dau impresia de aglomerare. În schimb, dacă cabina de duş are uşi din sticlă transparentă sau dacă la cadă ai o perdea transparentă, spaţiul nu va mai fi segmentat şi, deci, va fi perceput mai mare.

 

Oglinzi cât mai mari

 

Cu cât oglinzile sunt mai mari, cu atât suprafeţele reflectate vor fi şi ele mai multe. Oglinzile vor avea întotdeauna efectul de a lărgi spaţiul (de fapt, de a modifica felul în care este perceput un spaţiu într-o notă pozitivă), aşadar, dacă îţi doreşti ca baia ta să pară mai mare decât este, alege oglinzi cât mai mari: lăţime şi înălţime.

 

Dacă te interesează şi alte sugestii despre amenajarea băii, click aici.

 

Sursa foto: urbanhomez.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI