TIOR

Paradisul privat: o baie moderna

Cu toţii visăm la o baie spaţioasă, luminată, cu finisaje luxoase şi aşa mai departe. Cum amenajezi o baie modernă exact cum îţi doreşti? Şi cum poţi face ca totul să arate mai bine cu mai puţine eforturi şi fără să îţi consumi toate resursele financiare? Care sunt elementele la care nu poţi renunţa şi care sunt cele facultative pentru amenajarea unui paradis intim?

 

Baia este, în final, un oază de intimitate unde trupul se curăţă şi spiritul se reface. Aşadar, până la urmă, nu există o reţetă bătută în cuie, însă noi îţi vom oferi câteva repere pentru amenajarea unei băi moderne şi elegante.

 

Atenţie la detalii

 

Întotdeauna contează detaliile, aşa cum scriam şi în articole anterioare. Aşadar, toate culorile trebuie să se potrivească între ele, tot aşa cum şi toate texturile trebuie să se potrivească între ele. Alege fiecare element al decorului în aşa fel încât totul să fie în perfect acord cu oricare alt element (mai ales cu cele din aceeaşi categorie).

 

Corpuri de iluminat potrivite

 

Corpurile de ilumnat trebuie să se potrivească, în primul rând, cu gusturile tale şi, în al doilea rând, cu restul decorului şi cu atmosfera pe care vrei să o creezi. Din acest punct de vedere, poţi alege candelabre şi aplice sau spoturi luminoase şi lumânări, lustre lucrate manual, veioze şi aşa mai departe. Aminteşte-ţi că volumul de lumină va spori dacă produsele şi corpurile de iluminat se vor afla în faţa sau în apropierea oglinzilor.

 

Nimic foarte pompos

 

Nu alege decoraţiuni care să fie foarte complicate sau cu prea multe ornamente. Nu alege obiecte care sunt prea colorate şi nu te orienta către lucruri cu imprimeuri prea îndrăzneţe, oricât de la modă ar fi acestea.

 

Este mai bine să alegi, pentru băi stilate, elemente în culori neutre sau nonculori, aşa încât totul să fie cu bun gust, discret, elegant.

 

Mobilier şi instalaţii sanitare simple

 

Nu alege bateria din cabina de duş argintie şi pe cea de la chiuvetă aurie, nu alege o chiuvetă bej şi un vas de toaletă alb cu capac verde. Combinaţia de culori nu contează, încearcă să păstrezi o armonie estetică şi în această cameră, mai ales dacă şi pentru tine camera pentru o singură persoană este locul unde te duci să te scufunzi într-o cadă de apă fierbinte şi să scapi de toată energia negativă şi de toate gândurile rele adunate de-a lungul zilei.

 

Întotdeauna ceva în plus

 

Alege întotdeauna un detaliu în plus: un obiect de decor. De exemplu, ai putea alege un tablou frumos, un dulap deosebit, un covor deosebit... orice. Important este să se potrivească restului încăperii: nu uita că regula de bază este crearea armoniei în această încăpere.

 

Sursa foto: freshome.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.48 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI