TIOR

O cada colorata – un element original in baia ta

Amenajarea băii parcă nu oferă prea multe soluții pentru un design original, nu-i așa? Nu-i așa! Trebuie doar să ai mintea deschisă și puțină creativitate și poți crea o baie din care să nu mai vrei să pleci niciodată.

 

Periodic, dovedim că fiecare încăpere poate fi decorată în mod inedit pentru persoanele îndrăznețe și cu minți deschise (openminded). Trebuie doar puțină imaginație sau să asculți sfaturile unui expert.

 

Originalitatea poate fi exprimată, în amenajarea băii, prin decorațiuni speciale, prin suporturi inedite pentru hârtia igienică (vezi finalul articolului despre hârtia igienică), prin amestecuri îndrăznețe de culori, prin mici decorațiuni handmade și așa mai departe. Astăzi îți propunem să îți colorezi cada, indiferent că are sau nu mască (bine, dacă are mască, vei colora masca, nu cada).

 

Cada, proiect handmade

 

Pentru această idee ai nevoie fie de o vopsea închisă la culoare și mată, fie de un autocolant rezistent la aburi și apă: învelește-ți cada într-unul dintre aceste materiale, apoi desenează pe ea tot felul de modele. Pentru că și vopseaua, și autocolantul ar trebui să fie rezistente la apă, vei putea să ștergi desenele și să creezi altele de fiecare dată când îți dorești – nu este nevoie decât de un set de cretă colorată și unul de cretă albă.


Asortează cada cu restul băii

 

Vopsește-ți cada în una dintre nuanțele culori ce predomină în baie: dacă finisajele sunt deja alese, nu prea mai ai încotro, va trebui să te conformezi și să încerci să scoți ce poți mai bun din noua ta baie. Dacă îți place culoarea, alege aceeași culoare (eventual și o nuanță cât mai apropiată de cele de pe perete sau din finisaje) și vopsește cada cu ea.

 

Creează un echilibru cromatic cu ajutorul culorilor neutre și al nonculorilor și nu uita să așezi într-un colțișor un mic ghiveci cu o orhidee, un bambus sau un cactus – plante ușor de întreținut și nu foarte doritoare de lumină.

 

Cada – contrapunct estetic 

 

Poți să îți colorezi cada astfel încât să creezi un contrast puternic cu restul încăperii: dacă toată baia este în nuanțe șterse, tu vopsește-ți cada într-o culoare închisă și intensă, dacă toată baia este galbenă, vopsește-ți cada în albastru sau în violet!

 

Acest lucru este recomandat mai ales în cazul în care finisajele sunt deja alese, așa cum scriam mai sus, și nu-ți sunt pe plac: creezi un contrapunct estetic care să atragă atenția asupra sa, astfel încât să nu mai bagi de seamă finisajele acelea urâte până când reușești să le schimbi.

 

Suport inspirat pentru cada ta

 

"Doar n-a făcut picioare și-a plecat!" - îți sună cunoscut? Fă-i picioare căzii tale, căci este prea puțin probabil să se ridice singură de la locul ei și să plece, iar aspectul va fi unul dintre cele mai plăcute.

 

În plus, dacă aceasta va fi suspendată pe picioare, vei putea curăța în jurul ei și sub ea cu mai multă ușurință. Picioarele pot fi mai simpatice dacă le alegi o anumită formă sau o culoare simpatică.

 

Spor la decorat! 

 

Sursa foto:houzz.com 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI