TIOR

O baie mica, dar chic

Băile mici pot fi mai dificil de amenajat în aşa fel încât să aibă de toate şi să arate bine. O baie chic are câteva pretenţii în plus. Cum îţi amenajezi baia dacă trebuie să fie o sală de baie completă şi să arate bine? Noi am mai avut şi înainte câteva sugestii pentru amenajarea unor băi mici, iar astăzi revenim cu mai multe modele şi idei pentru a deservi acelaşi scop.

 

Poţi încerca o cadă mică.

 

Va fi ceva mai înaltă şi cu picioarele foarte scurte sau... lipsă. O cadă potrivită pentru o baie atât de mică ar trebui să fie şi îngustă, şi scurtă. Iar pentru a fi chic, va trebui să aibă un design cât mai simplu şi o culoare cât mai deschisă – o cadă albă ar fi perfectă. Te poţi servi de a doua imagine din galeria foto pentru a căuta un model de cadă pentru o baie mică.

 

Foloseşte şi colţurile.

 

Cum poţi folosi colţurile? Cea mai la îndemână metodă este să aşezi în spaţiile pe care nu le poţi folosi în niciun alt scop spaţii de depozitare: dulăpioare de colţ sau etajere. Materialul, culoarea/ culorile şi dimensiunile le vei alege în funcţie de planul băii.

 

În plus, ia în considerare folosirea colţurilor sau spaţiilor înguste pentru instalarea unei chiuvete mici (poate chiar din aceea pentru colţ) sau pentru aşezarea coşului pentru haine de spălat.

 

Alege o culoare blândă pentru finisaje.

 

Cromatica este foarte importantă în spaţiile mici. Nu este obligatoriu să alegi ca toată baia să fie albă doar pentru că este mai mică. Dacă nu îţi place alb, te poţi orienta şi către alte variante: detalii din culori neutre, culori pastelate sau, dacă eşti o persoană foarte îndrăzneaţă, poţi încerca să amenajezi totul în culori închise şi să compensezi cu instalarea mai multor corpuri de iluminat.

 

Adaptează-te la arhitectura provocatoare.

 

Şi ce dacă arată ciudat o baie cu arhitectură întortochetă şi cu puţin spaţiu? Poate la prima vedere ai impresia că nu poţi folosi în niciun fel această încăpere, dar aici vor avea loc şi un vas de toaletă, şi o chiuvetă mică, şi o agăţătoare pentru prosop, şi câteva rafturi în partea cea mai îngustă a camerei. Poate chiar şi o cabină de duş. Şi, pentru ca încăperea să nu pară foarte mică, poţi fixa pe unul dintre pereţi o oglindă mare cât peretele cu pricina şi sus – o sursă foarte puternică de lumină.

 

Dacă e mică, poate fi şi mai mică.

 

Poţi oricând să îţi compartimentezi baia, oricât de mică ar fi ea, şi să creezi spaţii bine delimitate pentru fiecare activitate întreţinută în baie: un loc îngust pentru duş (nu destul de mare pentru o cadă, dar destul de încăpător ca oricine din familie să poată face duş aici), o nişă pentru chiuvetă şi cosmetică (chiuvetă, oglindă, accesorii şi periuţe de dinţi) şi un lăcaş privat pentru vasul de toaletă. Te poţi folosi de pereţi falşi, de paravane mobile sau de culori pentru a delimita fiecare dintre aceste  zone.

 

Mai multe sugestii pentru amenajarea băii vei găsi aici

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI