TIOR

O baie luminoasa, chiar si fara fereastra

Ai observat şi tu cu siguranţă că nu toate băile au ferestre. Prin urmare, va trebui să compensezi lipsa ferestrei cu produse de iluminat şi odorizant. O baie fără fereastră nici nu se aeriseşte, nici nu primeşte lumină naturală. Prin urmare, va trebui să faci tu anumite aranjamente pentru a-ţi spori confortul, căci în baie este cu atât mai important să te simţi confortabil, să te poţi relaxa, să te poţi simţi în largul tău.

 

În primul rând, va fi necesar ca uşa de la baie să aibă un gemuleţ (de preferat mat). De ce? Este simplu: dacă prin acest geam se vede lumină, înseamnă că este ocupat. Dacă nu vrei să existe acest geam (care ar trebui oricum să fie în partea superioară a uşii, pentru a nu fi violată intimitatea celui care este în baie), atunci va trebui să ai în exteriorul băii, pe uşă, un semn cu „deschis/închis“ sau „liber/ocupat“.

 

În al doilea rând, ai nevoie de lumină. Să fie toată lumina! Despre corpuri de iluminat potrivite pentru baie am discutat şi aici, şi aici, prin urmare ştii deja că este recomandat ca în zona oglinzii să fie lumina mai puternică, dar că ai nevoie de lumină bună şi în restul camerei, pentru a putea curăţa bine toată baia atunci când vine vremea curăţeniei.

 

Apoi, ştii şi că ar fi bine să ai mai multe tipuri de corpuri de iluminat, iar în această categorie intră şi lumânările, potrivite pentru momentele în care vrei să faci o baie relaxantă sau vrei un moment romantic în cadă.

 

În acelaşi timp, probabil ştii deja că este recomandat ca, în spaţiile închise, să fie utilizate culori cât mai deschise. Nu neapărat alb şi atât, dar culori plăcute, calme, şi finisaje cât mai simple. Pentru a spori luminozitatea dintr-o cameră fără lumină solară, este recomandat să existe oglinzi mari, însă adesea se folosesc şi finisaje lucioase: faianţă şi gresie care nu sunt nici mate, nici sidefate, ci doar lucioase.

 

Odorizantul şi ventilatorul nu trebuie să lipsească dintr-o baie fără fereastră. Motivele sunt lesne de înţeles: pe lângă faptul că în baie iau naştere tot felul de mirosuri neplăcute, se mai fac şi aburi, uşa stă tot timpul închisă, nu se aeriseşte şi aşa mai departe. De ce să nu îţi facă plăcere să mergi la baie? Instalează un ventilator micuţ, aşază ici, colo, lumânări parfumate şi vase sau săculeţi cu potpourri, poţi chiar să aşezi şi o plantă aici: o orhidee, de exemplu, că nu are nevoie de prea multă lumină. Fă-ţi baia să arate bine, să miroasă bine şi să fie cel mai primitor loc de meditaţie de pe pământ.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI