O baie geometrizata

09-12-2014 / Blog amenajari bai

Orice cameră poate fi amenajată în zeci de modalităţi, iar băile nu fac excepţie. Probabil că ai înţeles lucrul acesta până acum, citind articole despre amenajarea băii. De data aceasta îţi vom propune o analiză a unei săli de baie amenajate după rigorile geometriei. Efectul unei astfel de alegeri? Un aspect ireproşabil, modern, simplu, uşor de curăţat, uşor de accesorizat.

 

Trebuie să măsori totul.

 

Bineînţeles că trebuie să măsori totul! Nu contează cât de mare este baia pe care vrei să o amenajezi. Nimic nu poate fi modificat într-o casă fără să măsori bine înainte. Bine... poate doar dacă vrei să schimbi numai nişte tablouri sau vesela... poate atunci nu este nevoie să măsori decâţ bugetul.

 

Trebuie să alegi paleta cromatică potrivită.

 

Este adesea recomandat ca băile să fie amenajate în culori deschise pentru a fi reperate cu uşurinţă orice urme de mizerie şi orice defecţiuni şi a remedia cât mai rapid situaţia. Totuşi, nimeni nu spune că nu poţi alege şi câteva elemente colorate care să înveselească aspectul acestei camere.

 

De exemplu, în baia exemplificată în galeria foto, domină albul şi culorile neutre deschise, dar sertarele sunt colorate, un strop de culoare vine şi cu florile proaspete din vază şi mai există şi un tablou simpatic agăţat pe perete, iar acesta ar fi putut fi cel puţin la fel de colorat ca sertarele micului dulap din baie.

 

Trebuie să ştii ce îţi place.

 

În primul rând, trebuie să ştii dacă preferi formele curbe sau formele ascuţite. În al doilea rând, trebuie să ştii că doar pentru că preferi în general un anumit tip de formă nu înseamnă că nu poţi alege ca majoritatea contururilor să fie ascuţite, de exemplu, şi să alegi o chiuvetă rotundă şi un coş de rufe cilindric.

 

Apoi, trebuie să ştii dacă vrei ca formele tale preferate să se regăsească în conturul mobilierului din baie, în conturul căzii, vasului de toaletă şi al chiuvetei sau dacă vei opta ca piesele principale să aibă forme banale şi vei alege accesorii cu forme speciale şi decoraţiuni cu imprimeuri acordate preferinţelor tale.

 

Trebuie să ştii de ce ai nevoie.

 

Ce îţi trebuie? O chiuvetă sau două? Un dulăpior pentru prosoape curate, un cuier sau ambele variante? Îţi trebuie rafturi la baie sau nu? Rufele de spălat vor sta toate la un loc sau vor exista mai multe coşuri (unul pentru albe, unul pentru negre, unul pentru colorate)? Este nevoie de o cadă, de o cabină de duş sau de ambele?

 

În funcţie de procesele de igienizare şi cosmetizare, de tabieturile zilnice şi de preferinţele generale ale fiecărui ocupant al casei, vei răspunde la astfel de întrebări şi vei amenaja baia perfectă.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.