TIOR

O baie care arata ca un living

Bineînţeles, o baie nu va arăta niciodată întocmai ca un living, deoarece este nevoie de cadă, vas de toaletă şi chiuvetă, lucruri pe care nu le vei găsi în living decât dacă eşti o persoană nonconformistă şi atunci ar arăta livingul ca o baie şi nu baia ca un living. Totuşi, trecând peste aceste aspecte de semantică, vom discuta în continuare despre amenajarea băii într-un mod cu totul deosebit. Uite câteva detalii pe care le poţi urmări pentru a da un aer plăcut băii tale, pentru a face această cameră, baia, un loc şi mai confortabil pentru orice foloseşte această baie.

 

Podele din lemn sau "îmbrăcate" cu mochete

 

În general lemnul, pentru că are întotdeauna o nuanţă caldă, dar şi pentru că este un material natural, un element primordial al lumii, are un efect calmant asupra minţii umane. Prin urmare, este recomandat să se folosească acest material pentru pardoseli, chiar şi în baie. Dacă, totuşi, te temi că umezeala ar strica prea uşor parchetul din baie, poţi opta pentru podele cu gresie pe care să aşezi un covor de tipul celor pe care le aşezi prin casă. Este important să îţi dezmierzi picioarele şi să le păstrezi la o temperatură naturală, iar un covor pe gresie ar avea întocmai acest efect.

 

Un loc bun pentru lecturi

 

Cui nu îi place să citească atunci când se relaxează în baie, în cadă, în apa fierbinte? Poate doar persoanelor cărora nu le place să citească defel. Pentru toţi ceilalţi, însă, este recomandat să existe o etajeră deasupra căzii şi, undeva la îndemână, un soi de tăviţă ce se va sprijini de marginile căzii pentru a susţine cartea şi a evita umezirea ei.

 

Arta are loc şi în baie.

 

Pe unul dintre pereţi poţi agăţa, aşa cum ţi-am mai recomandat şi cu alte ocazii, un tablou frumos ale cărui dimensiuni vor depinde de gusturile tale şi de spaţiul disponibil în baie. Ori, dacă tablourile sunt prea preţioase pentru tine şi nu vrei să le expui aburului care se face, ocazional, în baie (mai ales în cazul în care aceasta nu este încălzită sau aerisită corespunzător şi îţi place să faci băi fierbinţi), poţi înlocui tablourile cu un autocolant cu model frumos.

 

Corpuri de iluminat deosebite

 

Bineînţeles, şi modul de iluminare a băii contează foarte mult. În locul aplicelor simple, clasice pentru băi, poţi opta pentru o serie de spoturi luminoase acompaniate de o lustră pompoasă ori de un candelabru.

 

Mobilier "în plus"

 

De fapt, mobilierul nu este aproape niciodată în plus, numai că această sugestie încurajează aducerea diferitelor tipuri de piese de mobilier în baie: banchete, dulapuri, fotolii, canapele etc. Totul pentru confortul tău. Inspiră-te şi din imaginile pe care le-am încărcat pentru tine în galeria foto.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI