TIOR

Nu mai incapi in baie?

Nu facem referire la kilogramele tale, nicidecum! Dacă ai o baie cam îngusta, va trebui să te gândești bine la amenajarea băii, astfel încât să fie totul accesibil și totul ușor de curățat. Noi ți-am pregătit câteva sugestii de amenajare a băii, astfel încât, poate, una îți va plăcea.

 

Baia udă

 

Baia udă sau baia europeană este una dintre cele mai simple tipuri de băi: este locul unde totul se poate uda. O astfel de încăpere este foarte ușor de curățat, dar și relativ periculoasă – va trebui să alegi cu mare grijă gresia, astfel încât să nu aluneci și să te accidentezi.

 

Baia europeană presupune un duș instalat exact deasupra vasului de toaletă, astfel încât două persoane diferite nu pot folosi cele două "facilități" ale băii în același timp. Totuși, există și un avantaj: cabina de duș nu va ocupa din puținul spațiu din baie, pentru că nu va mai exista... deloc!

 

Este prea udă? Poți oricând să prinzi în tavan o cortină plastifiată, astfel încât apa de la duș să nu se mai împrăștie în toată baia și să limitezi zona care se va uda.

 

O baie bine proporționată...

 

Dacă baia ta este doar îngustă, dar lungă, atunci instalează-ți dușul cât mai în spate și încearcă să poziționezi cumva scurgerea cât mai aproape de duș sau mai "la vale".

 

Apoi, va trebui să găsești un colțișor în care să instalezi chiuveta ( sau să cumperi una care este foarte îngustă) și să identifici locul potrivit pentru acele dulapuri nu prea late, nu prea joase, nu prea...

 

Baie cu ușă culisantă

 

Când spunem baie cu ușă culisantă ne gândim la două lucruri: ori pui o ușă culisantă între cadă sau duș și restul băii, ori optezi pentru o ușă culisantă pentru baie, astfel încât să salvezi din spațiul care trebuie să rămână liber în cazul băilor unde ușile se deschid spre interiorul încăperii și nu spre hol sau spre cameră. 

 

Cui îi trebuie cabină de duș...?

 

Cui îi trebuie cabină de duș, când ai un butoi, o scurgere (sau un sifon de pardoseală) și o perdea impermeabilă? Este o idee simpatică, una care nici nu arată rău.

 

Dacă ai opta pentru un astfel de aranjament, ai minimiza pe cât de mult posibil umiditatea din afara zonei dedicate dușului, ai economisi spațiu și ai oferi și un aer original micuței tale băi.

 

Dulapuri personalizate

 

Dacă de cele mai multe ori facem recomandări "personalizate" care să se potrivească personalității tale și care să fie, întrucâtva, haios, de data aceasta ne referim în special la rafturi și dulapuri "customizate", adică realizate la comandă.

 

Aceste accesorii sunt foarte utile în baie, deci nu poți renunța la ele, ci este necesar să le adaptezi spațiului disponibil: comandă-le sau crează-le la lungimi și lățimi corespunzătoare, fără să uiți de importanța estetică a culorilor și formelor acestora.

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI