Noutati in amenajarea baii

24-07-2014 / Blog amenajari bai

Dacă nici baia nu are un aspect proaspăt, atunci care încăpere din casa ta să aibă acest aer de prospeţime. Iată că am găsit şi inspiraţia potrivită, şi imaginile potrivite pentru a-ţi oferi un articol despre tendinţele 2014 în amenajarea băii.

 

Cabină de duş cu banchetă

 

Cabina de duş nu trebuie să fie mică de parcă ai merge la ştrand pentru a face duş. Desigur, dimensiunile cabinei de duş depind de dimensiunile băii, însă dacă spaţiul îţi permite, alege o cabină de duş cu pereţii din sticlă simplă, transparentă, şi asigură-te că în interior ai toate accesoriile de care ai nevoie: o banchetă pe care să te aşezi pentru a te relaxa şi a te juca de-a sauna (foto 2), un scăunel pe care să te aşezi ca să îţi răzui călcâiele şi rafturi din materiale rezistente la umiditate sporită (la fel ca bancheta şi scăunelul) unde să ai toate cosmeticele care ţi-ar putea trebui la duş.

 

Baie cu pereţi vii

 

Alege să amenajezi baia pe cât de simplu posibil, dar fără a renunţa la accesoriile utile cum sunt scăunelul pe care să ai prosopul sau halatul de baie pregătit, suportul pentru prosoapele de uz regulat, coşul pentru rufele de spălat, rafturile pentru cosmetice şi aşa mai departe. Apoi, pe unul dintre pereţii băii fixează suporturi mici şi dese în care vei planta diferite tipuri de plante iubitoare de umiditate: muşchi, ferigi şi alte plante decorative (foto 3).

 

O baie ca o spălătorie de oameni

 

Amenajează-ţi în baie (dacă spaţiul îţi permite) un spaţiu pentru duş, dar nu o cabină, ci un soi de gang unde apa va curge de sus, unde vei avea bureţii şi peria de baie la îndemână şi unde vei intra pe o parte şi de unde vei ieşi curat şi parfumat pe partea cealaltă (foto 4).

 

Modele din mozaic

 

Mozaicul este subestimat din cauza unor preferinţe culturale sau a modelelor învechite de decorare a interioarelor şi a exterioarelor. Totuşi, se pot crea modele foarte frumoase cu ajutorul mozaicului, iar în baie şi bucătărie acestea chiar se potrivesc. Prin "model" nu ne referim, însă, la desene, ci la un anumit tipar repetat, un "pattern" (foto 5), cum zic englezii.

 

Aspect natural

 

O altă tendinţă în designul interiorului unei băi este amenajarea cu materiale naturale sau care arată natural: cu lemn, cu metale (de exemplu, cupru), cu diferite tipuri de roci şi minerale (piatră naturală, marmură, onix etc). Precum vei vedea şi în galeria foto, aspectul natural chiar este căutat în amenajarea băii. De altfel, indiferent ce material natural ai folosi, acesta se va potrivi de minune cu peretele viu sugerat mai sus, dar şi cu orice tip de piesă de artă.

 

Eleganţă în stil hotelier

 

De curând, am publicat aici un articol despre amenajarea locuinţei ca şi cum ar fi un apartament de hotel. Luxul va fi întotdeauna în tendinţe, cu diferitele sale valenţe. Dacă vei arunca un ochi la ultima imagine din galeria foto de mai sus, vei vedea că şi tu ţi-ai dori o baie amenajată în stil hotelier. Cheia este să alegi materiale de calitate, să păstrezi o anumită eleganţă simplă, să faci să miroasă tot timpul în cel mai plăcut mod cu putinţă şi să aşezi mereu flori proaspete în baie.

 

Sursa: freshome.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.