Modificari pentru o baie in stil contemporan

24-03-2014 / Blog amenajari bai

În general, stilul de amenajare a băii este unul cât mai simplu, aşadar stilul contemporan ar fi o modalitate adecvată şi uşoară de amenajare a băii. Noi vom lista câteva caracteristici ale stilului. Misiunea ta este să le parcurgi şi să stabileşti dacă acest stil de amenajari interioare se potriveşte băii tale.

 

Forme bine stabilite şi linii drepte

 

Stilul contemporan caută mai degrabă formele pătrăţoase, contururile drepte, cât mai simple. Liniile curbe nu au ce căuta în aspectul general al unei băi amenajate în stil contemporan.

 

Păstrează totul cu un aspect cât mai simplu: nici finisajele să nu fie prea complicate, cu modele stridente, nici celelalte obiecte trebuincioase într-o baie nu trebuie să aibă un aspect împopoţonat. Gândeşte totul cât mai simplu şi în linii drepte (verticale şi orizontale).

 

Materiale cu aspect autentic

 

Păstrează fiecare material cu chipul său natural. Dacă materialul utilizat este lemn, trebuie să arate a lemn; dacă este metal, să arate a metal. Bucură-te de nuanţele fiecărui material ca atare şi potriveşte-le împreună fix aşa cum sunt, fără să le alterezi, fără să încerci să le acoperi.

 

Spaţii aerisite

 

De obicei, este bine ca spaţiile să fie cât mai puţin aglomerate, însă pentru stilul contemporan acest lucru este o exigenţă: toate suprafeţele trebuie să fie cât mai simple, cât mai libere.

 

Pentru că discutăm despre baie, trebuie să punctăm că vei avea nevoie de minimum două dulăpioare: unul deasupra chiuvetei, lângă chiuvetă, pentru periuţele de dinţi şi cosmeticele specifice fiecărui membru al familiei) şi unul în apropierea căzii, pentru geluri de duş şi produse de igienă, dar în care să ai, jos de tot, şi un raft pentru produsele de curăţat baia.

 

Nu uita nici de coşul de rufe: trebuie să fie unul care să aibă capac şi să nu fie transparent, aşa încât să se potrivcească celor specificate până în acest punct.

 

Lumină simplă

 

Nu ai nevoie nici de stroboscop, nici de becuri multicolore. Optează pentru o aplică simplă deasupra oglinzii, aşa încât lumina propagată să fie perfectă pentru bărbierit sau pentru aplicarea machiajului.

 

Eventual, poţi opta şi pentru câteva spoturi luminoase (nu prea multe şi numai acolo unde sunt necesare) sau pentru câteva lumânări (eventual, din acelaşi set: cu nuanţe, dimensiuni şi parfumuri identice sau măcar asemănătoare).

 

Cât despre culori...

 

Nimeni nu ar trebui să îţi poată impune o anumită culoare la tine acasă: dacă îţi place o culoare, foloseşte-o, expune-o. Serveşte-te de culoarea preferată oriunde îţi doreşti. Chiar dacă în general recomandarea este să foloseşti culori reci pentru amenajarea băii şi culori calde pentru amenajarea bucătăriei, cine spune că nu le poţi inversa, dacă aşa îţi doreşti, atât timp cât eşti acasă la tine.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.