TIOR

Mai multe idei pentru amenajarea baii

Astăzi îţi vom enumera câteva idei pentru amenajarea băii în maniere diferite, originale şi cât mai uşor de pus în practică. Deşi o baie unde chiuveta este, de fapt, un acvariu (aşa cum poţi vedea şi în galeria foto de aici) arată spectaculos, nu trebuie să te străduieşti chiar atât de mult pentru ca sala de baie să arate bine. Uite câteva lucruri pe care s-ar putea să vrei să le iei în considerare înainte de amenajarea băii.

 

Fiecare cu chiuveta lui

 

Ideal ar fi ca într-o casă unde sunt mai mult de doi locuitori sau mai mulţi să fie minimum două băi. Dacă nu pot fi două băi, atunci baia unică ar face bine să aibă cât mai multe facilităţi, pentru a putea fi utilizată simultan de mai multe persoane. De exemplu, o idee bună este să existe două chiuvete, iar utilitatea acestora nu trebuie explicată, nu-i aşa? În acelaşi timp, s-ar putea să vrei să ai şi o perdea opacă în dreptul căzii, dacă nu cumva chiar un paravan pliabil sau o uşă culisantă.

 

O baie-living

 

Dacă spaţiul îţi permite şi vrei o baie care să fie caracterizată de confort, atunci trebuie să te gândeşt la amenajarea băii ca un living casual. Acest lucru ar înseamna că în baie, pe lângă elementele ce nu pot lipsi (vas de toaletă, chiuvetă şi cadă sau cabină de duş), vei adăuga şi un covoraş simpatic şi poate chiar şi un fotoliu, un dulap vintage, o măsuţă de cafea, un taburet, poate chiar şi o canapea, în funcţie de cât spaţiu ai disponibil în această încăpere.

 

O baie ca de muzeu: Galerie foto + şemineu

 

Pentru că este iarnă, este uşor de înţeles de ce ne place ideea de şemineu şi în baie. Acolo unde este un şemineu este mai multă căldură, dar şi o atmosferă ceva mai relaxantă - exact ceea ce îţi trebuie atunci când mergi să faci o baie.

 

O galerie foto sau o colecţie de tablouri expuse în baie ar constitui un element original pentru baia ta, însă va trebui să alegi cu grijă materialul obiectelor expuse (să fie rezistent la aburi) şi conţinutul imaginilor (trebuie să fie ceva care să nu te intimideze în niciun fel şi în niciun moment în care eşti în baie).

 

Mozaic... îmbulinat

 

Bulinele oferă de fiecare dată un aspect energic şi jucăuş obiectului pe care îl decorează. Prin urmare, orice lucru în aspectul căruia se regăsesc buline (mai ales dacă sunt multicolore) va avea un aspect vesel şi un aer energizant. Priveşte şi imaginea din galerie unde am exemplificat o sală de baie ai căror pereţi sunt decoraţi cu mozaic îmbulinat şi colorat în mai multe nuanţe de albastru.

 

Cu mai multe modele: tapet, gresie, faianţă

 

Poţi alege pentru decorarea pereţilor din baia ta orice îţi doreşti: tapet, desene murale, colecţie de tablouri, autocolanţi, diferite modele şi culori de faianţă, gresie şi mozaic şi tot aşa mai departe. Dacă îţi doreşti un aspect inedit va trebui să îndrăzneşti să faci asocieri deosebite şi să îţi menţii mintea veşnic deschisă.

 

Sursa foto: houseandgarden.co.uk

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI