TIOR

Mai multa lumina in baie

Am mai discutat despre amenajarea băii, despre culori, despre lumini şi chiar despre feluri în care se aşază hârtia igienică. Să vedem cum poţi face mai multă lumină în baie, căci mai puţină lumină şi o atmosferă romantică sunt uşor de instalat, dar cum faci să ai lumina potrivită pentru pensat, pentru bărbierit, pentru machiat, pentru făcut freza şi aşa mai departe?

 

Profită de geam, dacă există...

 

Lumina naturală, precum te-am obişnuit şi cum ştii deja şi tu, cu siguranţă, este cea mai bună. Nu numai pentru că nu primeşti factură pentru ea, dar este şi cea mai puţin obositoare pentru ochi. Aşadar, dacă ai de ales, optează să ai o fereastră cât de mică la baie, iar pervazul şi canturile de lângă geam să fie în culori cât mai deschise (cel mai bine ar fi să alegi alb) pentru ca lumina să fie reflectată şi, deci, mai puternică.

 

Instalează neoane lângă oglinzi.

 

Dacă sursa de lumină este evidentă şi dacă este lângă oglindă, se creează această impresie de lumină intensă, însă nu va fi deranjantă. Alege neoane sau aplice subţiri şi lungi pentru a crea acest efect. Vei vedea şi în galeria foto un astfel de exemplu.

 

Instalează spoturi luminoase.

 

Poţi instala şi spoturi luminoase pentru a asigura o atmosferă relaxantă, cu lumină calmă, difuză, dar fără acea tentă de romantism care ar putea fi recuperată prin aprinderea câtorva lumânări şi a unei melodii sensuale în fundal.

 

Spoturile luminoase le poţi fixa deasupra oglinzii, în dreptul rafturilor sau pur şi simplu în tavan, pentru a înlocui sursa generală de lumină.

 

Alege aplicele potrivite şi locurile potrivite pentru acestea.

 

Corpurile de iluminat le vei alege în funcţie de dimensiunile băii, de stilul în care este amenajată baia şi de culorile alese pentru amenajarea băii. De exemplu, dacă ai norocul să ai o baie imensă, poţi alege chiar şi un candelabru pentru iluminarea acesteia.

 

În caz contrar, alege aplice simple, aşezate la câţiva centimetri de oglindă (care trebuie să fie cât mai mare) aşa încât întreaga lumină a acestora să se reflecte în oglindă şi să sporească ideea de spaţiu şi de claritate din încăpere.

 

Optează pentru culori deschise şi suprafeţe lucioase.

 

Bineînţeles că tu poţi alege orice culori îţi doreşti, dar pentru a susţine ideea unui spaţiu cât mai vast se recomandă culorile deschise (mai ales pentru camerele micuţe), iar suprafeţele lucioase sunt necesare pentru a reflecta lumina. Analizează imaginile din galeria foto şi observă efectul creat cu ajutorul suprafeţelor foarte fine – nu-i aşa că totul pare mai liber, mai aerisit, mai primitor?

 

Sursa foto: freshomedecors.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI