TIOR

Lux pentru baia ta – incalzirea in pardoseala

Îți dorești o locuință ca în Roma Antică? Vrei încălzire în pardoseală în special în baie? Astăzi îți dezvăluim câteva secrete de amenajare a băii folosind o metodă care se bazează pe un sistem de încălzire la nivelul podelei.

Știați că?

Încălzirea în pardoseală a  apărut mai întâi în Roma Antică. În Egipt și în China acest sistem exista deja și era apreciat. Apoi, sistemul  a ajuns în țările nordice: Norvegia, Suedia, Danemarca. Acest sistem este unul potrivit pentru baie și bucătărie, deoarece în aceste 2 încăperi umiditate este foarte ridicată. Dacă apelați la altă sursă de încălzire,de exemplu un radiator, nu obțineți acelați efect și este și incomod.

În România, sistemul de încălzire în pardoseală a ajuns de puțin timp. În living și în dormitor, sistemult a început să fie utilizat de câțiva ani. Dacă utilizați un sistem clasic de încălzire, nu împlică atât de multe lucruri. Încălzirea poate fi electrică sau cu apă. Îndiferent de alegere, cădura se distribuie uniform în încăpere. Acestă căldură se propagă de jos în sus. Ea se transmite prin tuburi către șapa de beton a pardoselii și apoi către încăpere. În funcție de stilul de viață, fiecare alege încălzirea în pardoseală pentru mai mult confort .

De ce în baie?

Dacă alegeți să folosiți sistemul de încălzire în pardoseală, reușiți să amenajați baia mai ușor. Mobila este mai ușor de gestionat în încăpere. Alegeți mobilier cu picioare pentru a nu avea contact cu pardoseala.

Avantajele încălzirii în pardoseala

Avantajul ambelor sisteme este că încălzirea în pardoseală este uniformă și nu deranjează în momentul în care pășiți. Renunțați la carpete și la covoare, deoarece încălzirea în pardoseală este eficientă. Necesarul termic pentru acest sistem este cu aproximativ 30% mai mic decât încălzirea clasică cu radiatoare.

Avantajele încălzirii electrice  în pardoseală sunt mult mai longevive decât avantajele unui sistem de încălzire cu apă.

Durata unui astfel de sistem electric de încălzire este de aproximativ 50 de ani. Mai mult, garanția acestui sistem  este de 15-20 ani, în timp ce sistemul de încălzire cu apă are o garanție de 2-3 ani.

Pentru mai multe aticole despre amenajarea băii și idei inovative intrați în secțiunea Amenajărări băi.

Sursa foto: colorserv.ro, rehau-incalzireinpardoseala.ro, hobbit-integral.ro, anvangard.org

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.4 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI