TIOR

La ce te raportezi in amenajarea baii?

Amenajarea băii poate fi un proces complicat, mai ales dacă nu ştii de unde să începi. Paleta cromatică şi măsurătorile pot fi un început bun. Cum faci măsurătorile şi cum alegi înălţimea fiecărui element de decor pentru amenajarea băii? Este totul destul de uşor: trebuie numai să te raportezi la înălţimea proprie.

 

Unde trebuie să fie chiuveta?

 

În baie, normal! Ce întrebare mai pui şi tu! Mai glumim şi noi, dar haide să vedem: chiuveta va fi montată pe unul dintre pereţii din baie căci, deocamdată, despre aceasta discutăm. Înălţimea va trebuie să o stabileşti şi în funcţie de înălţimea ta şi a celorlalţi locuitori ai casei sau ai apartamentului, iar dacă ai copii, s-ar putea să vrei să laşi un scăunel la îndemână, aşa încât cei mici să se poată urca pe el şi să se poată spăla.

 

Cât spaţiu să fie între baterie şi chiuvetă?

 

Destul spaţiu încât să ai loc să te clăbuceşti sau să speli repede o baveţică sau dacă vrei să te speli pe picioare. Alege mai degrabă o baterie cât mai înaltă pentru chiuvetă, aşa încât să arate bine şi să ai şi suficient spaţiu pentru a-ţi desfăşura acţiunile de zi cu zi.

 

La ce înălţime fixezi oglinda?

 

Oglinda trebuie să fie destul de mare pentru a te vedea în ea şi fix de lângă oglindă şi de la un pas mai departe. De asememea, ar fi bine ca oglinda să fie dreaptă, nu înclinată, şi să fie cât mai mare.

 

Ia în considerare şi spaţiul dintre chiuvetă şi oglindă: pune oglinda la minimum 10 centimetri deasupra chiuvetei, aşa încât cea dintâi să nu se murdărească şi să nu fie stropită prea des. S-ar putea să vrei să îţi aminteşti şi despre articolul în care îţi recomandam cum să faci să ai pereţi mereu curaţi sau pereţi mai uşor de curăţat.

 

Cum să fie duşul?

 

Cabina de duş poate fi mai mică ori mai mare, cu banchetă interioară sau fără, cu nişe sau fără, cu perdeluţă sau cu geamuri, cu uşi pliabile sau cu uşi culisante şi aşa mai departe. Iar capul duşului va trebui să fie destul de sus încât tu să nu trebuiască să te cocoşezi pentru a te putea spăla.

 

Vei avea şi o măsuţă de toaletă?

 

Dacă ai destul de mult spaţiu în baie şi trăieşte cel puţin o femeie cochetă în această locuinţă, atunci ar fi bine să aşezi şi o măsuţă de toaletă în baie. Un loc un un scăunel chic şi o oglindă cu ramă înflorată aşezată deasupra mesei sau chiar pe masă, unde vei aşeza şi toate cosmeticele necesare transformării.

 

Unde să fie corpurile de iluminat?

 

Cel mai bine ar fi ca aplicele, veiozele şi spoturile luminoase să fie fixate în tavan, nu în pereţi, iar poziţia lor ar trebui să fie cât mai apropiată de oglindă. Pentru corpurile de iluminat vei găsi sugestii şi aici, acesta fiind un subiect important pentru crearea oricărei atmosfere îţi doreşti în orice cameră doreşti.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI