TIOR

Iti plac baile in stil japonez?

Ne plac băile nu foarte simple, dar nici prea complicate, aşa cum sunt cele amenajate în stil japonez. Am discutat şi despre stilul asiatic, în general, într-un articol relativ recent, dar stilul japonez presupune cunoaşterea culturii şi aprecierea acesteia, cu particularităţile sale. Pentru a cunoaşte câteva detalii despre cultura japoneză, ar fi recomandat să citeşti câteva cărţi (fie şi beletristică) despre Japonia şi oamenii săi şi să urmăreşti şi câteva filme cu aceeaşi temă.

 

Am putea schiţa trăsăturile culturii japoneze prin câteva elemente cheie: se pune accent pe onestitate şi simplitate, dar şi pe frumuseţea lucrurilor şi mediului înconjurător; se apreciază naturalul cu tot ce are el de oferit; prioritatea o are spiritul justiţiar şi corectitudinea, iar abia apoi credinţa îşi spune cuvântul şi, nu în ultimul rând, intimitatea trebuie să fie respectată ca alegere şi nu prin îngroşarea pereţilor.

 

Igiena este o prioritate.

 

Bineînţeles că este! Probabil că ştiai deja, dar în Europa "cultul" igienei a apărut mult mai târziu decât în Japonia, unde băile lungi, în cadă, cu diferite săruri şi uleiuri esenţiale, erau un obicei adânc înrădăcinat în secolul XV-XVI (vremea evocată în romanul "Shogun").

 

Aşadar, dacă eşti genul care face duş, poţi instala şi un duş sau o cabină de duş care să se înscrie în tema băii, însă orice ar fi, cada nu poate lipsi, la fel cum nu pot lipsi nici rafturile pe care să aşezi sarea de baie, spumantul, uleiurile de baie, uleiurile de masaj şi parfumurile.

 

Relaxarea face parte din viaţa de zi cu zi.

 

Trebuie să îţi gândeşti baia şi să o amenajezi luând în considerare faptul că o vei folosi în fiecare zi. Prin urmare, trebuie să ai un stoc serios de prosoape curate, rulate frumos şi aşezate în dulapul pentru prosoape, dar şi toate "alifiile" organizate pe rafturi în ordinea în care le vei folosi şi în ordinea frecvenţei utilizării lor.

 

Decorul trebuie să "gâdile" simţurile.

 

Decorul trebuie să nu fie doar decor. Trebuie să îţi ajute mintea şi trupul să se relaxeze. Această idee se leagă strâns de cea de mai sus. În baia ta sau, mai bine zis, în sala de baie, vei avea nevoie ca lumina să fie la intensitatea potrivită şi să se propage din diferite surse, astfel încât să o poţi adapta stării tale şi atmosferei pe care vrei să o imprimi într-un moment sau altul în această încăpere.

 

De asemenea, trebuie să te asiguri că această cameră este bine aerisită şi ventilată, iar în timpul folosirii ei este recomandată utilizarea aromaterapiei. Aşadar, dacă vasele cu potpourri lipsesc, beţişoarele parfumate sau lămpile de aromatizare nu pot lipsi sub nicio formă. Săculeţii cu plante aromate sunt şi ei o variantă.

 

Naturaleţea este o constantă.

 

O trăsătură caracteristică stilului japonez este disponibilitatea către materialele naturale, în special către diferite tipuri de roci şi diferite tipuri de lemn – predispoziţia este către lemnul de bambus şi către rocile albe.

 

Sursa foto: freshome.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI