TIOR

Intimitate si veselie: de ce sa spui "da!" unei bai colorate

Baia este un sanctuar al sinelui – nu există cameră care să exprime mai bine intimitatea, motiv pentru care amenajarea băii este un pas important. De altfel, întotdeauna vor exista idei proaspete pentru amenajarea acestei camere. De data aceasta, îți vom propune băi monocolore, decorate în curcubeu: roșu, oranj, galben, verde, albastru, violet. Totuși, nu uita să ții cont de regulile de bază pentru amenajare baie. 
 
O mare de roșu 
 
Pentru că roșul este o culoare puternică, nu este recomandat să abuzezi de aceasta, cu atât mai puțin în cazul băii. Totuși, nu putem nega frumusețea nuanțelor de roșu. 
 
Combină roșul cu nuanțe ale culorilor neutre sau cu una dintre nonculori (alb sau negru). Poți, de asemenea, să optezi pentru una dintre variante: fie alegi nuanțe neutre pentru toată baia și prosoape, covorașe și perdea pentru cadă în nuanțe de roșu, fie alegi finisaje roșii (var, faianță, gresie). 
 
Cu portocaliul în baie 
 
De regulă, recomandăm nuanțele de portocaliu pentru bucătărie, fiind cunoscut faptul că oranjul stimulează pofta de mâncare. Totuși, nimic nu te poate opri să îți decorezi baia în portocaliu, dacă aceasta este culoarea ta preferată. 
 
Poate fi întreaga baie în nuanțe de gri sau de maro, iar portocaliul să îl alegi doar pentru rama oglinzii, pentru colacul closetului, pentru suporturile de prosoape și pentru acel covor micuț care îți păstrează picioarele calde când ieși din cadă. 
 
O baie însorită 
 
Galbenul este o culoare veselă, ideală pentru momentele de meditație și cele de relaxare ce pot avea loc sub duș ori în cada cu apă fierbinte și spumă. Ideal ar fi să apelezi la un mozaic care să conțină și galben pentru finisaje sau pentru zugrăveală în orice nuanță de galben ți se potrivește. 
 
Verde, verzuliu, verzui 
 
Conform simbolisticii, verdele este o culoare energică, o culoare a renașterii și a poftei de viață. Dacă vrei să ieși revigorat din baie, aceasta este culoarea perfectă. Ideal este să îl combini cu alb și cu orice nuanță de maro se potrivește nuanței sau nuanțelor de verde ai ales. 
 
Nicio clipă că nicio culoare nu există într-o singură nuanță și că te poți juca foarte frumos cu paletele cromatice adiacente fiecărei culori. De altfel, ar fi un mod frumos și ușor de a asorta totul în baie: refuzi orice altă opțiune și te joci doar cu nuanțe de verde, de la verde pastelat la verde crud, verde mentol, verde închis, kaki și așa mai departe. 
 
O baie de azur 
 
Nu-i așa că cerul este cel mai frumos lucru pe care îl poți vedea vreodată? Nu este niciodată la fel, niciodată cu aceeași nuanță, niciodată serios, niciodată prea jucăuș. De aceea, poți să îi împrumuți din nuanțe pentru a-ți amenaja baia ideală. Băile albastre pot părea clișeu, dar dacă optezi pentru nuanța potrivită, pentru accesorii deosebite sau chiar pentru modele originale pentru finisajele din baie, poți crea o atmosferă cu totul insolită. 
 
Esență de violet în camera cu closet  
 
Violetul este o culoare dificilă și care nu poate plăcea oricui. Însă, dacă te numeri printre persoanele care apreciază paleta cromatică a violetului, vei vedea că baia violet este o idee chiar drăguță. Va trebui, totuși, să acorzi multă atenție accesoriilor și să temperezi cu ajutorul nonculorilor și al culorilor neutre violetul – mai ales dacă optezi pentru o nuanță intensă. 
 
Sursa foto: Houzz.com, Digsdigs.com. 
Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

903.48 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI