TIOR

Inainte de a incepe reamenajarea baii

În articole anterioare, am mai discutat despre reamenajarea locuinţei, în general, dar şi despre reamenajarea etapizată a locuinţei. Da, există posibilitatea să trebuiască să iei în considerare diferite considerente atunci când începi reamenajarile în funcţie de camera pe care vrei să o reamenajezi.

 

Aşadar, şi atunci când reamenajezi baia trebuie să îţi faci o listă cu ce anume ai de făcut, ce trebuie să pregăteşti şi la ce trebuie să te aştepţi.

 

Ce înseamnă costurile de reamenajare pentru baie?

 

Trebuie să te interesezi de acest lucru înainte de a începe să dărâmi şi să sfarmi lucrurile din baie. Reamenajarea băii poate fi foarte costisitoare, aşa că analizează-ţi bugetul şi fă un calcul estimativ despre costurile gresiei, ale faianţei şi ale tuturor lucrurilor pe care vrei să le schimbi în baie. Nu uita să pui la calcul şi mâna de lucru şi să îţi păstrezi întotdeauna o sumă de rezervă pe care să nu o cheltuieşti decât în situaţii neprevăzute.

 

Păstrezi ori ba finisajele vintage?

 

Finisajele vechi le recondiţionezi sau le schimbi cu totul? E bine să iei în considerare păstrarea acestora, căci şi nişte finisaje noi (gresie, faianţă, tapet sau chiar şi înlocuirea gresiei cu vopsea) pot presupune costuri foarte mari. În funcţie de bugetul disponibil, s-ar putea ca această idee să fie chiar bună. Pentru a completa aspectul vintage, poţi alege şi câteva decoraţiuni şi va arăta şi mai bine baia ta.

 

Cum luminezi?

 

Ştii deja că există mai multe tipuri de iluminat şi mai multe modele de corpuri de iluminat, de la spoturi luminoase şi aplice la candelabre. Tu de ce fel de lumină ai nevoie în baie? Pentru mai multe lămuriri şi sugestii, poţi citi articolul acesta.

 

Care sunt dimensiunile băii tale?

 

Măsoară-ţi baia şi colţurile. Nu ar fi rău să faci un soi de schemă pe hârtie cu dimensiunile băii. Toate noile elemente ale băii trebuie alese sau comandate în funcţie de aceste măsurători: cada, vas de toaletă, chiuvetă, dulapuri, coşuri... chiar şi finisajele!

 

Cu ce te dezmierzi?

 

În casa lui, fiecare om este rege. Iar în baia din casa lui, fiecare om trebuie să se simtă ca un zeu. Nu este nevoie de lux, ci de diferite obiecte care sporesc confortul locuitorului: aparate de masaj, parfumuri, odorizante de cameră, lumânări, prosoape cu diferite texturi, diferite ornamente, oglinzi pentru creşterea încrederii în sine etc.

 

Cum aeriseşti? Cum parfumezi?

 

Mai ales dacă în locuinţa unde reamenajezi baia stau mai multe persoane (dar şi dacă este o locuinţă pentru o singură persoană), această cameră trebuie să fie foarte bine aerisită, pentru a nu se instala mirosuri neplăcute şi pentru a evita crearea mucegaiului, şi să fie plăcut parfumată. Cum păstrezi o calitate cât mai bună a aerului în baie? Citeşte aici.

 

Aici vei găsi multe sugestii pentru amenajarea băii, aşa încât să ai cât mai multe variante de noi aspecte pentru baia ta.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI