TIOR

Improspatarea aspectului baii

Chiar şi băile au nevoie din când în când de o reamenajare. Împrospătarea aspectului băii se poate face prin introducerea unor elemente noi sau prin remodelare completă. În funcţie de timpul disponibil acestui proiect, de bugetul şi planurile tale vei vedea tu ce este de făcut, însă noi îţi oferim câteva idei în plus pe lângă cele pe care le găseşti aici.

 

O baie de smoală

 

Băile negre nu sunt pentru toată lumea, dar au un farmec al lor: priveşte prima imagine din galeria foto şi vezi dacă nu cumva ţi-ar plăcea şi ţie o baie cu gresie şi faianţă negre, cu mască neagră pentru chiuvetă şi elemente din culori neutre pentru a echilibra cromatic aspectul băii. De asemenea, este foarte important să ai cât mai multe corpuri de iluminat, cât mai simple, aşa încât să fie întotdeauna un spaţiu foarte bine luminat.

 

O amprentă a personalităţii

 

Analizează-ţi bine personalitatea ta şi pe a celor care vor locui în acelaşi apartament cu tine şi apoi alege un element care să marcheze puternic aspectul băii. Ca exemplu poţi analiza a doua imagine din galeria foto. Poţi alege un model frumos lucrat în faianţă, poţi înlocui parţial faianţa cu tapet sau poţi alege un tablou mare, impresionant, creat cu vopsea rezistentă la apă.

 

Impresie de stabilitate cu elemente din piatră

 

Alege materiale naturale pentru amenajarea băii: dacă tot o remodelezi, creează un aspect unic, original şi relaxant. Să fie Feng Shui! În special, între materialele naturale folosite pentru amenajarea băii, ar trebui să se regăsească lemnul şi piatra, elemente ale calmului şi stabilităţii. Poţi completa cu elemente din sticlă, cu plante naturale şi accesorii din metal.

 

Culori îndrăzneţe în fel şi fel

 

Cum alegi paleta cromatică? După gusturile proprii şi după dimensiunile băii. În galeria foto vei vedea diferite moduri de abordare a culorii: poţi alege faianţă colorată (faianţă sau mozaic), perdeluţe cu modele colorate, autocolante îndrăzneţe şi aşa mai departe.

 

Un perete despărţitor

 

De ce nu ai face-o, la o adică? Este plăcut să fie fiecare parte a băii delimitată corespunzător: foloseşte-te de câte un perete despărţitor pentru a separa zona băii (unde este cada şi/sau duşul) de zona tronului (cu vasul de toaletă şi chiuveta). Acesta poate fi din sticlă (mată sau transparentă, cu model sau fără), poate fi un perete fals cu decupaje în diferite forme sau poate fi un simplu panou shoji pe care să îl poţi strânge şi duce într-o altă cameră dacă vrei să scapi de această delimitare a băii.

 

Sursa foto: houzz.com, interioridea.net

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.48 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI