TIOR

Idei pentru bai mici

Băile mici pot fi mai dificil de amenajat pentru că trebuie să găseşti formula cea mai eficientă şi să faci toate instalaţiile să funcţioneze şi să arate bine. Din păcate, în majoritatea apartamentelor din România, băile nu sunt cele mai spaţioase camere, aşadar un articol precum cel de faţă ar putea fi foarte util dacă este parcurs la timp.

 

Cum alegi spaţiile de depozitare?

 

Cu grijă, desigur. Va trebuie să te gândeşti înainte unde anume poziţionezi corpurile importante din baie (chiuvetă, vas de toaletă, cadă/duş), iar apoi să faci din cele mai ciudate colţuri rămase goale cele mai eficiente spaţii de depozitare, comandând (sau construind chiar tu) rafturi sau dulapuri cu dimensiunile şi unghiurile potrivite.

 

Cum să te joci cu culorile?

 

În general, în spaţiile mici este recomandat să foloseşti culori deschise şi culori neutre pentru amenajare. Totuşi, dacă tu preferi culorile închise, poţi zugrăvi pereţii cu negru sau bleumarin. În acelaşi timp, asigură-te că baia ta nu este sufocantă şi alege câteva obiecte care să atragă atenţia asupra lor printr-un alb impecabil sau luminozitate sporită. De asemenea, câteva pete de culoare sunt întotdeauna bine venite – vezi imaginea a doua din galeria foto.

 

Mizează pe pragmatism.

 

Totul trebuie să fie eficient şi pragmatic. De exemplu, vei avea nevoie de o etajeră unde să ai diferite recipiente: unul pentru beţişoare de urechi, unul pentru discuri demachiante, unul pentru pastele de dinţi şi aţa dentară; pe perete, un suport cu ventuză unde vor sta periuţele de dinţi şi un suport pentru prosopul de mâini.

 

Atât chiuveta, cât şi cada, şi vasul de toaletă trebuie alese fără mască şi, în cazul chiuvetei şi al vasului de toaletă, încearcă să găseşti din acelea fără picior. Astfel, baia va părea mai spaţioasă, dar vei avea şi loc pentru coşul de rufe sub chiuvetă.

 

Câte ceva drăguţ

 

Chiar dacă baia ta este una din cele micuţe, tot trebuie să aibă câte ceva drăguţ. De exemplu, câteva tablouri mici, aşezate în serie unul lângă altul, sau o vază mică unde să pui mereu flori proaspete sau un raft unde să ţii prosoapele „cele bune”, curate şi rulate frumos, ca la hotel. 

 

Asigură-ţi confort maxim, chiar dacă baia este mică. Răsfaţă-ţi picioarele cu un covor mic şi moale, răsfaţă-ţi simţurile cu uleiuri esenţiale şi potpourri... 

 

Dacă ai nevoie de mai multe recomandări privind amenajarea unei băi mici, click aici. Pentru sugestii generale despre amenajarea băii, click aici

 

Sursa foto: freshome.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI