TIOR

Idei constructive pentru amenajarea baii pentru copii

Dormitoarele amenajate pentru copii trebuie să fie simpatice şi practice, iar dacă în locuinţa ta este loc şi pentru o baie a copiilor, cu atât mai bine! Dar şi acest spaţiu trebuie amenajat în acelaşi stil: simpatic şi practic.

 

Marcarea teritoriului

 

Cei mici se ceartă adesea între ei pentru că îşi fură locul sau îşi folosesc unul altuia obiectele personale. Dacă fiecare are un loc al lui bine marcat (cu iniţiala numelui deasupra, de exemplu) şi dacă fiecare are obiecte personalizate (cu un mic desen, un număr sau orice alt model care nu poate fi asociat decât unui anumit membru al familiei), certurile vor fi din ce în ce mai puţine pe această temă.

 

De asemenea, ar fi bine să le oferi celor mici posibilitatea de a face aceleaşi lucruri în acelaşi timp. De exemplu, spălatul pe dinţi dinainte de culcare. Pentru acest lucru, vei avea nevoie de mai multe chiuvete mici sau de o singură chiuvetă lungă, cu mai multe scurgeri şi mai multe robinete (două, maximum trei).

 

Curcubeie peste tot

 

Copiii sunt de cele mai multe ori atraşi de culorile vii. Pentru că trebuie să le placă să vină în sala de baie pentru a face baie sau pentru a se spăla pe dinţişori sau pe mânuţe, este recomandat să foloseşti culori vii pentru amenajarea acestui spaţiu. Dacă ai mai mulţi copii, este bine să nu mergi pe o singură culoare, pentru a nu risca să înţeleagă cei mici că faci diferenţe între ei şi preferinţele lor. O baie în culorile curcubeului ar trebui să poată mulţumi pe toată lumea.

 

Scăunele cu ajutoare lângă cadă

 

Un loc unde să şezi cât timp cei mici fac baie ca să îi speli pe spate şi să îi ajuţi să se spele pe cap, un loc unde să le laşi prosoapele la îndemână şi un loc unde să şadă în aşteptarea umplerii căzii – iată ce reprezintă, în general, un scăunel aşezat lângă cadă.

 

Ajutor de înălţime

 

Cei mici, dacă pot sta în picioare şi pot merge prin casă, deja încep să îşi dorească să se spele singuri pe mânuţe sau să se spele pe dinţi, însă adesea chiuvetele sunt puţin prea sus instalate. Aşadar, vor avea nevoie de un ajutor de înălţime: un taburet pe care să se poată urca pentru a ajunge bine la chiuvetă şi a-şi putea face toaleta.

 

Totul la îndemână

 

În loc de dulăpioare suspendate, instalează o măsuţă de toaletă cu sertare, aşa încât copiii să aibă toate cele trebuincioase la îndemână: într-un loc unde pot ajunge. Astfel, sertarele de sub chiuveta copiilor nu vor conţine nimic toxic şi nimic tăios, dar vor avea prosoape curate, pasta de dinţi, parfumuri pentru copii şi produsele pentru spălat adaptate vârstei lor.

 

Inventivitatea la ea acasă

 

Baia este adesea şi un loc de recreere. Vopseşte pereţii băii cu vopsea cu efect de tablă de scris şi lasă la îndemână cretă – cei mici vor înnoi periodic desenele şi modelele de pe pereţi. O altă variantă este să alegi împreună cu cei mici o culoare intensă pentru unul dintre pereţi şi apoi vei continua amenajarea băii raportându-te la această culoare; decoraţiunile artistice nu trebuie evitate.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI