Elemente eclectice in baie

24-05-2014 / Blog amenajari bai

Pentru a amenaja băi impresionante, ai nevoie de câte ceva deosebit. De exemplu, ai putea lua în considerare adoptarea unor elemente eclectice. Îţi aminteşti despre articolul nostru despre stilul eclectic? Cum crezi că s-ar încadra acesta în interiorul băii tale?

 

Stiluri diferite...

 

Combinarea a două sau a mai multor stiluri de amenajări interioare este una dintre principalele trăsături ale stilului eclectic, prin urmare va trebui să se întâmple lucrul acesta şi în interiorul băii tale: combină stilul victorian cu stilul tradiţional şi adaugă-i un strop de stil finlandez sau combină stilul minimalist cu cel tradiţional sau cel baroc sau... Stilul eclectic îţi oferă toată libertatea de care ai nevoie pentru amenajarea unei băi în care să combini orice stil de amenajări interioare îţi doreşti – poţi chiar să inventezi unul nou.

 

... Din perioade diferite...

 

Combinarea unor obiecte din perioade diferite este o reţetă sigură pentru combinarea unor stiluri diferite, căci stilurile, după cum cu siguranţă ştii şi tu, diferă de la o eră la alta. Aşadar, pentru baie alege instalaţii sanitare noi fabricate conform stilului contemporan, dar alege un cuier vintage pentru prosoape şi un „armoir“ (un dulap) ceva mai vechi pentru cosmetice şi produse de curăţat. Desigur, acestea sunt doar exemple, tu poţi combina altfel elementele, în funcţie de ce îţi place şi de ce produse găseşti disponibile.

 

... Sau o bază simplă accesorizată îndrăzneţ...

 

Dacă nu ştii cum să combini lucrurile, atunci alege calea cea mai simplă: alege o bază albă pe care să o accesorizezi. „O bază albă“ înseamnă finisaje albe simple (fără modele colorate, fără ornamente în relief), dar şi vas de toaletă, chiuvetă (şi mască pentru chiuvetă) şi cadă sau cabină de duş albe, simple, sau, în cazul chiuvetei şi al cabinei de tuş, din material transparent.

 

Accesoriile le vei găsi uşor: un ghiveci colorat pentru orhidee, prosoape viu colorate, un dulăpior cu casete (te rugăm să ne scuzi cacofonia) micuţe în care să îţi aşezi cosmeticele şi diferite obiecte care să îţi parfumeze baia (mai puţin lumânări sau beţişoare parfumate, dacă dulăpiorul este din orice material ce poate lua foc) şi aşa mai departe. În această privinţă te poţi inspira şi consultând galeria foto pe care ţi-am pregătit-o.

 

... Poate chiar şi câteva combinaţii îndrăzneţe...

 

Cum ar fi... pe pereţi, colorează cu mai multe culori. Apoi, deasupra chiuvetei, aşază o oglindă mare, cu ramă vintage. Lângă această oglindă, aşază diferite tablouri – dacă sunt portrete (nu neapărat din cele clasice) este cu atât mai bine.

 

Apoi, combină texturile în cel mai neaşteptat mod. Cam... ca în a patra fotografie din galerie. M, ce zici?

 

Libertatea de a alege şi de a transforma...

 

Alege obiecte pe care le ai deja sau de care poţi faci rost din alte gospodării unde acestea nu mai sunt folosite: un covoraş vechi din care poţi decupa un petic pentru baia ta, o fructieră vintage pe care o poţi transforma în vas pentru potpourri, oglinda din casa bunicii, un felinar vechi ca alternativă pentru corpurile de iluminat şi aşa mai departe. Fii creativ(ă)!

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.