TIOR

Elemente asiatice pentru decorarea baii

Amenajarea băii este poate fi văzută ca o joacă sau ca un proiect important ce nu poate fi modificat niciodată. Tu ar trebui să găseşti echilibrul între cele două opţiuni şi să îţi amenajezi baia cu simţ de răspundere (cât să îţi placă măcar câţiva ani la rând), dar şi cu energie pozitivă şi optimism. Pentru a amenaja o baie deosebită, poţi apela la diferite elemente specifice altor culturi; de exemplu, o baie cu elemente asiatice.

 

Împarte baia în două zone.

 

Asiaticii (japonezii, în special) obişnuiesc să împartă baia în două zone, aşa încât cada şi vasul de toaletă să fie cumva separate fie de o uşă glisantă, fie de cel puţin un shoji: aşadar, de fapt, baia ta va fi un soi de 2 în 1. Acest lucru va oferi un plus de eleganţă şi de intimitate.

 

Optează pentru culori şi materiale neutre

 

Nuanţele neutre (de exemplu, tot ce aduce a bambus sau împletituri de paie sau nuiele) sunt preferate de japonezi. Şi nu ai niciun motiv să nu îţi placă: sunt culori suferitoare, uşor de curăţat, uşor de asortat.

 

De asemenea, ar fi de preferat să alegi şi materiale neutre, adică din cele naturale sau cu aspect natural de piatră (orice tip de rocă este acceptat) sau lemn. Pentru a lămuri mai bine această afirmaţie, te invităm să analizezi imaginile din galeria foto pe care ţi-am pregătit-o.

 

Decorează baia cu suprafeţe din lemn.

 

Aşa cum notam mai sus, tot ce arată a lemn este bine venit atunci când este vorba despre amenajarea băii. Suprafeţele simple din lemn sunt căutate atunci când optezi pentru stilul japonez de amenajare a băii: poţi alege dulap din lemn, un palet cu stinghii subţiri în loc de covoraş, suport din lemn pentru prosoape şi aşa mai departe.

 

Acordă atenţie sporită căzii.

 

Cada este centrul de greutate în orice baie cu pretenţii asiatice. Când intri în baie, trebuie să te simţi ca la spa: să miroasă frumos, să arate bine şi să fie relaxant. Cada trebuie să aibă dimensiunile potrivite corpului tău, să aibă o baterie care se asortează cu restul băii.

 

Aşază şi câteva decoraţiuni în jurul căzii: un tablou, o oglindă cu ramă frumoasă, pietre decorative, vaze cu flori proaspete sau ghivece cu plante naturale. Eventual, poţi aşeza pe marginea căzii câteva lumânări parfumate, aşa încât baia ta să fie mereu pregătită pentru o baie romantică.

 

Combină sunetul apei cu muzică relaxantă.

 

Nu ar fi rău dacă ai avea muzica preferată ca muzică de fundal în timp ce faci baie, nu-i aşa? Să fie jazz, muzică simfonică sau muzică oldies?

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.43 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI