TIOR

Daca amenajarea baii iti da batai de cap

Există anumite caracteristici de care trebuie să ții cont în amenajarea băii. În continuare vom vorbi despre decorarea pereților, dar și a pardoselelor. Pentru că avem mai multe variante, trebuie să cunoaștem caracteristicile fiecăreia în parte. Este materialul ales pentru baie modern, durabil și ușor de curățat?


Indiferent de modelul faianței care ne decorează în prezent pereții băii, chitul dintre plăci devine, cu timpul, inestetic. O curățare necorespunzătoare a acestor spații conduce la un aspect murdar al chitului. Și pentru că ne dorim o reîmprospătare a băii, trebuie să cunoaștem soluțiile de reamenajare cele mai utile.


Soluții cu faianță


Dacă ne gândim să folosim faianța drept mijloc decorativ avem posibilitatea de a amenaja astfel o singură porțiune sau întreaga baie. Cantitatea de material poate depinde de bugetul alocat sau de complexitatea designului propus. În galeria noastră foto vei întâlni atât idei de amenajare simpliste, cu mici porțiuni acoperite cu faianță, dar și varianta de utilizare maximă a faianței, din podea până în tavan.


Un mod interesant de fuziune a durabilității, curățării ușoare și a stilului este redat de culoarea, forma, dimensiunea și textura plăcilor. O idee decorativă de ținut minte este folosirea unor materiale diferite în zona dușului.


Baie cu un caracter aparte


Lambriul este o formă de acoperire a pereților și o modalitate de a adăuga caracter încăperii. Atunci când dorești să folosești lambriuri pe jumătatea de jos a peretului, jumătatea superioară poate înfățișa orice culoare îți dorești. Indicat este ca vopseaua din partea de sus a lambriului să fie lucioasă sau semi-lucioasă. Te va ajuta la o curățare mult mai ușoară.


Modficări în funcție de buget


Dorești să adaugi amprenta personală asupra decorațiunilor din baie. Totuși, investiția nu ai vrea să fie foarte mare. În acest caz, poți opta pentru banda de mozaic sau sticlă colorată ce marchează sfârșitul secțiunii de faianță. Asortează din punct de vedere cromatic prosoapele cu banda nou introdusă pentru o reîmprospătare fără costuri uriașe.


Idei pentru podele


În ciuda faptului că uneori suntem tentați să adăugăm podele din lemn în baie, trebuie să luăm în considerare riscul de a se deforma din cauza umidității. O alternativă eficientă poate fi reprezentată de pardoseala din ceramică. Câteva caracteristici de care este util să ții cont sunt: gradul de absorbție și rezistența la alunecare.


Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI