TIOR

Cum sa schimbi baia fara sa o redecorezi?

Sunt mici detalii care fac dintr-o baie frumoasă una foarte frumoasă şi dintr-o baie banală una excelentă. Amenajarea băii poate fi o provocare şi poate crea destul de multe dileme încât să amâni micile schimbări necesare până când nu se mai poate amâna.

 

Schimbă sau repară „accesoriile“ din când în când.

 

De obicei, chiuvetele nu se strică, ele pot rezista ani de-a rândul. Totuşi, acestea pot căpăta un aspect mai puţin plăcut în cazul în care robinetul picură, săpuniera nu este de cea mai bună calitate, iar rugina, calcarul şi urmele de săpun se depun pe chiuveta ta de parcă ar fi a lor. De aceea, este important să acorzi atenţia corespunzătoare instalaţiilor sanitare: când se strică, repară-le imediat (s-ar putea să fie mai bine să chemi un meseriaş decât să încerci să faci tu cu mâinile tale lucruri de genul acesta), nu aştepta să se strice destul de tare încât să compromită aspectul întregii băi.

 

Nu ezita să aşezi obiecte de artă în baie.

 

Chiar dacă aceasta este micuţă, poţi alege decoraţiuni direct proporţionale cu dimensiunile băii: într-o baie mică nu vei aşeza fotolii din satin şi covoare ţesute manual de sclavii dintr-o altă lume, dar este de ajuns să aşezi un tablou mic şi simpatic pe unul dintre pereţi şi, în cazul în care nu se asortează, să decorezi un alt perete cu un autocolant... asortat!

 

Nu este nevoie să schimbi faianţa...

 

Dacă aceasta este în stare bună, poţi numai să o vopseşti. Aspectul va fi împrospătat şi costurile pentru această schimbare vor fi mult mai mici decât dacă ai alege să schimbi toată faianţa din baie. Poţi desena chiar şi modele sau poţi picta fiecare bucată de faianţă cu o altă culoare, aşa încât să aibă un aspect mai viu şi mai plăcut.

 

O perdea poate spune multe.

 

Dacă ai geam la baie sau dacă ai o cortină în zona căzii sau a duşului, alege ceva foarte elegant sau foarte colorat – un asemenea element ar schimba imediat aspectul întregii băi. Optează pentru un material uşor sidefat sau pentru un imprimeu floral, mai ales că acesta din urmă chiar este în tendiţe – atât în moda vestimentaţiei, cât şi în moda amenajărilor interioare.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI