TIOR

Cum pastrezi baia intotdeauna parfumata?

Amenajarea băii este gata. Cum vei reuși să o menții curată și parfumată, astfel încât să îți facă plăcere să îți petreci timpul aici? Întreg organismul reacționează pozitiv la mirosuri plăcute, așa că va trebui să te îngrijești ca acestea să se propage și în baie. 
 
Parfumantele de cameră pot fi plăcute, dar consumă baterie, majoritatea nu se potrivesc din punct de vedere estetic în locuința ta, iar efectul celor fără baterie este de scurtă durată. Noi îți propunem să acorzi atenție câtorva detalii. 
 
Fereastra de la baie 
 
Când alegi un apartament nou, nu ar strica să te asiguri că acesta are fereastră la baie sau măcar o aerisire. În cazul în care nu există nici fereastră, nici aerisire, este recomandat să instalezi un ventilator mic, direct proporțional cu dimensiunile încăperii, care să favorizeze purificarea periodică a aerului. Să ții ușa de la baie deschisă pentru a se "aerisi" întreaga locuință nu este mereu o idee bună... 
 
După instalarea ventilatorului (dacă este cazul), următorul pas este parfumarea încăperii cu aer proaspăt. Acest lucru se poate face prin aromaterapie, lumânări parfumate sau cu ajutorul unui bol cu potpourri. 
 
Potpourri
 
Potpourri-ul este un amestec de plante uscate parfumate. În funcție de starea pe care dorești să ți-o inspire, vei alege aroma și culorile acestor plante, dar și vasul din care potpourri-ul să își emane mirosul plăcut. Încearcă să îl așezi "în drumul" brizei (lângă ventilator sau lângă fereastră) . 
 
Între ingredientele necesare pentru crearea de potpourri tradițional se numără ienibaharul, scorțișoara, scoarță de chiparos, cuișoare, flori de iasomie, scoarță de ienupăr, flori și frunze de lămâi, coajă de lămâie, coajă de portocală, flori de trandafir, flori și frunze de măghiran, flori și frunze de mentă, flori și frunze de rozmarin, dar și alte plante și coji de fructe, uneori împreună cu uleiuri esențiale, pentru a potența aroma plantelor și cojilor. Rezultatul îl poți așeza în boluri din sticlă, din ceramică sau din lemn sau în borcane transparente sau personalizate cu diferite modele. 
 
Desigur, poți apela la variante ceva mai simple: așezarea în vază a unui buchet de crini, de frezii ori de iasomie ar rezolva problema. Totuși, acestea ar trebui schimbate periodic, ceea ce implică o creștere a cheltuielilor, dar și mai multă grijă: să nu se spargă vaza de la prietena cea mai bună, să schimbi apa des, pentru a evita mirosurile neplăcute, să scurtezi periodic codițele fiecărei flori, să nu fie prea cald, ca să se pălească florile și așa mai departe. 
 
Aromatherapy 
 
Aromaterapia este o practică originară în Asia antică, unde era folosită această terapie alternativă și pentru tratarea diferitelor boli. Materia primă sunt uleiurile esențiale, dar se pot folosi și lumânări parfumate sau bețișoare parfumate.  
 
Este de notat și faptul că uleiurile esențiale pot fi folosite și în diverse măști și tratamente naturiste, precum și pentru masaj. Uleiul esențial de portocală, de exemplu, este recomandat pentru masajul de relaxare, având și un efect energizant. 
 
Pentru baie, cu efect relaxant, dar și energizant, recomandăm uleiul esențial de levănțică, pe cel de scorțișoară, pe cel de lemn de santal, pe cel de mentă, pe cel de bergamot, pe cel de neroli și pe cel de eucalipt. 
 
Atenție! Aromaterapia nu este recomandată pentru femeile însărcinate, pentru persoanele cu alergii (sensibilitate dermatologică), pentru persoanele astmatice și nici pentru persoanele cu sensibilitate pulmonară sau olfactivă. 
 
Sursa foto: pinterest.com, houzz.com. 
Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI