TIOR

Cum asezi CORECT hartia igienica?

Odată cu evoluția umanității au evoluat și metodele igienice, iar hârtia igienică este una dintre acestea. Cum așezi corect hârtia igienică? 
 
În mod normal nu te-ai gândi că există un mod corect și un mod greșit de a așeza hârtia igienică în suport, nu-i așa? Făcând parte din unul dintre cele mai naturale activități, așezarea hârtiei igienice este ceva ce vine de la sine. Totuși, există și pentru aceasta o teorie. 
 
Pe deasupra 
 
De obicei, hârtia igienică este așezată pe un suport. La rândul său, acesta este, de obicei, orizontal. Ideal ar fi ca hârtia să nu ia contact cu alte suprafețe: nici cu peretele, nici cu tăblița de deasupra hârtiei – să o păstrăm... igienică. 
 
Regula așezării hârtiei astfel încât partea liberă să fie deasupra, adică în exterior, este cea mai utilizată în băile din hoteluri. Unul dintre motivele cele mai logice ar fi faptul că, derulându-se din această poziție, este mai ușor de etalat modelul imprimat în hârtia igienică – de aici și introducerea despre evoluția umanității și a hârtiei igienice. Modelele imprimate pe hârtia igienică sunt atât de diversificate cromatic și din punct de vedere al pattern-ului, încât unele spun povești întregi. 
 
Pe dedesupt 
 
Există familii care preferă ca marginea hârtiei igienice să fie dedesupt (în partea dinspre perete sau dinspre suport). De ce? Cel mai plauzibil motiv este cel al prezenței animalelor de companie sau a copiilor, care se joacă derulând fiecare rolă de hârtie. 
 
Atât copiii, cât și animalele de companie (în special pisicile) tind să încerce să deruleze hârtia, prin mișcări verticale de sus în jos. Dacă hârtia este așezată cu marginea în partea interioară (spre perete), aceasta nu se va mai împrăștia atunci când jucăriile tale animate vor încerca să vadă câți metri de hârtie este într-o rolă de hârtie igienică. 
 
Pe verticală 
 
Așezarea hârtiei igienice pe verticală reprezintă o adevărată provocare – așa de ce nu ar fi corect? Este corect, numai că atunci când hârtia este așezată pe verticală, colțul se va desface de nebun și va trebui să te asiguri că suprafețele atinse sunt igienice. 
 
Suporturile pentru așezarea hârtiei igienice pe verticale sunt, însă, atât de diferite, încât te provoacă să le încerci. Măcar unul! Măcar o dată! Lista cu improvizații nu este nici ea restrânsă: poți încerca modele simple, din lemn sau fier, ori poți improviza un suport cu ajutorul unui dinozaur de jucărie din cei cu gâtul lung. 
 
Fără suport 
 
Desigur, există și varianta în care suportul pentru hârtia igienică lipsește cu desăvârșire. În aceste cazuri, pot fi create nișe speciale pentru acest accesoriu. Nu trebuie că rola să fie "înfiptă" într-un suport, ci poate fi așezată pe o etajeră. Cu siguranță ai măcar o persoană în viața ta care asează o rolă nouă peste cea veche, fără a-i arunca, deci, cartonul celei vechi – pentru aceste cazuri este nevoie de un suport "prietenos", de o mână de ajutor... 
 
Așadar, modul corect de așezare a hârtiei igienice este un lucru relativ, care depinde de stilul tău de viață, dar și de obișnuințele fiecăruia. 
 
Sursa foto: houzz.com 
Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI