TIOR

Cum ascundem WC-ul?

Cu siguranţă ai observat şi tu că este neplăcut ca primul lucru pe care îl vezi în baie să fie vasul de toaletă, mai ales dacă are şi capacul ridicat. În plus, WC-ul este un element foarte intim dintr-o locuinţă. Aşadar, a-l ascunde vederii, cât de cât, nu poate fi o idee chiar atât de rea, nu-i aşa? Iată că avem şi câteva sugestii simpatice pentru ca intimitatea să-ţi fie protejată, mai ales în interiorul propriei locuinţe.

 

Compartimentarea spaţiului

 

Pentru a masca măcar parţial zona tronului, poţi construi pereţi despărţitori, aşa încât să fie la vedere cada şi chiuveta, dar nu şi vasul de toaletă. Aceşti pereţi pot fi din zidărie, din cuburi de sticlă, din lemn, din metal (cu diferite modele) şi pot fi înalţi cât toată camera sau numai până cât jumătate din înălţimea camerei. Detaliile vor depinde de cât spaţiu este în baie, de gusturile fiecăruia, dar şi de finisajele alese pentru restul băii.

 

Distragerea atenţiei

 

Pentru a „ascunde” un obiect nu trebuie neapărat să îl ascunzi cu ceva anume, ci să ajuţi numai puţin decorul să îl facă trecut cu vederea. De exemplu, dacă în casă este puţin cam dezordine, aşezi pe măsuţa de cafea un aranjament floral foarte mare, care va atrage toată atenţia asupra sa, iar celelalte lucruri trec în plan secund.

 

Acest lucru funcţionează la fel de bine şi în amenajarea băii. Adică nu trebuie să amenajezi baia fără vas de toaletă, dar, aşa cum îţi recomandam şi în alte articole, poţi să aşezi pe unul dintre pereţi o operă de artă de dimensiuni mari, care va capta atenţia privitorului, iar acesta nu va mai vedea unde este closetul şi care este starea lui decât dacă găsirea closetului era scopul vizitei la baie.

 

Arhitectură deosebită

 

În a treia imagine din galeria foto vei vedea că nu se mai vede nici urmă de tron, căci corpul acestuia este inclus în nişa creată de designer. Vezi tu capacul acela alb? Acela este closetul.

 

Chiuveta are şi ea un design simplificat, iar bateria chiuvetei se potriveşte de minune în acea baie decorată în stil minimalist. Discreţia este exploatată atât în cazul culorilor, cât şi în cazul formelor. Totul este simplificat şi cu bun gust. Iar vasul de toaletă este aproape invizibil. Trebuie să recunoşti că este un design ingenios!

 

Camuflaj

 

Camuflajul presupune potrivirea unui organism sau a unui obiect într-un decor asemănându-se ca model, imprimeu şi culori. Dacă priveşti a patra imagine din galeria foto vei înţelege cu uşurinţă de ce credem că un closet poate fi cu uşurinţă camuflat în decorul unei băi.

 

Dacă alegi finisajele potrivite, cu dimensiunile potrivite şi un design simplu şi discret pentru vasul de toaletă, acesta poate fi cu uşurinţă trecut cu vederea. Evită contrastele puternice între closet şi finisajele care au culoarea dominantă în baie.

 

Pentru mai multe recomandări privind amenajarea băii, click aici

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI