TIOR

Cum ar arata o baie in stil traditional?

Cu siguranţă ai şi tu câteva idei despre băile în stil tradiţional, dar haide să discutăm despre acest subiect înainte să îţi imaginezi băi din lemn şi fără vase de toaletă. Vorbim despre păstrarea unor elemente tradiţionale, însă instalaţiile trebuie să fie toate din cele moderne, de cea mai bună calitate cu putinţă în circumstanţele fiecăruia. Să nu mai lungim vorba! Uite cam ce ar trebui să urmăreşti dacă îţi doreşti o baie precum cele din galeria foto...

 

Să arate ca o cameră de rezervă.

 

Este simplu: amenajează întreaga baie aşa cum ai amenaja un dormitor. Imaginează-ţi că vasul de toaletă este numai un fotoliu şi cada este un pat sau o canapea. Apoi, alege un covoraş simpatic, un tablou colorat şi un ghiveci cu plante naturale. Masca de la chiuvetă poate avea blatul ceva mai spaţios (dacă spaţiul permite) şi poate fi asemănată cu o măsuţă de toaletă, unde să îţi expui parfumurile, cutii cu diferite alifii, fardurile ei, butonii lui şi aşa mai departe.

 

Să nu lipsească accesoriile, dar nici să nu aglomereze baia.

 

Aşa cum notam mai sus, trebuie să faci baia să aibă acest aer relaxat, „casual”, cum zic americanii. Baia trebuie să fie o cameră unde te poţi relaxa cu totul în timp ce te preocupi de nevoile fiziologice şi de igiena trupului tău. Aşadar, poţi aduce aici tot felul de accesorii pentru a înfrumuseţa baia, dar să ai grijă să nu fie prea voluminoase şi să nu dea impresia că ar aglomera baia.

 

Să asiguri un aer rustic.

 

„Tradiţional” se împleteşte foarte frumos cu „rustic”. Prin urmare, şi accesoriile despre care discutam  mai sus se pot înscrie în acest stil, şi pardoseala (chiar dacă este din gresie, poate arăta ca şi cum ar fi din parchet din acela cu plăcile masive) de asemenea, şi perdeaua de la cadă poate avea motive tradiţionale pe ea şi aşa mai departe.

 

Să foloseşti obiecte din lemn.

 

Bineînţeles că este vorba despre lemn tratat corespunzător, aşa încât să nu se altereze în cazul în care baia nu este aerisită foarte bine şi se face abur când faci baie. Dacă spaţiul îţi permite, poţi utiliza piese de mobilier recondiţionate şi cu modificările necesare făcute, aşa încât să aibă un nou scop. De exemplu, poţi aduce în baie un dulap vechi, dar utilizabil, în care să ţii prosoapele şi cosmeticele necesare în baie.

 

Să eviţi clişeele.

 

Tradiţional înseamnă, înainte de toate, că trebuie să fie în acord cu spiritul tău. Dacă spiritul îţi cere un coş pentru rufe din nuiele împletite, atunci acesta aşa trebuie să fie. Dacă spiritul îţi cere o baie modernă, atunci aşa trebuie să fie.

 

Pentru că spiritele, gândurile şi emoţiile nu sunt niciodată la fel, nu îţi putem da reguli stricte să le urmezi, cert este, însă, că dacă vrei o baie tradiţională, clişeele nu au ce căuta aici. Nici faianţa albastră, nici ideea că „n-are ce căuta un fotoliu în baie!”, nici... nimic. Trebuie să alegi din stilul rustic, din stilul clasic şi din stilul tradiţional ceea ce spiritul tău îţi spune că îţi trebuie. Tradiţionalul este, în fine, altfel pentru fiecare dintre noi, în funcţie de experienţele trăite, de zona din care ne tragem, de lucrurile care ne-au impresionat între timp.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI