TIOR

Cum alegi finisajele pentru baie?

Nu te poţi ghida mereu după ce este la modă căci, aşa cum ştii prea bine, moda se schimbă în fiecare an, dar casa ta rămâne pe loc. Ideal ar fi să găseşti un design care ţi se potriveşte foarte bine şi apoi să îl aplici acolo unde este nevoie, fără să îţi mai faci griji prea curând că se va demoda şi, în cazul în care îţi doreşti o schimbare, să poţi schimba numai accesoriile – obiecte care nu sunt prea costisitoare şi care nu presupun eforturi de niciun fel: nici investiţii foarte mari, nici prea mult timp pierdut, ici prea multă muncă.

 

Care este stilul pe care îl alegi pentru amenajarea băii?

 

În baie, ca şi în celelalte camere dintr-o locuinţă, poţi alege dintre mai multe stiluri de amenajări de interioare, însă întotdeauna aspectul final va fi un altul decât în modelul urmat (dacă este cazul) sau decât cum te-ai fi aşteptat.

 

Important este să îţi personalizezi alegerile şi să nu renunţi la preferinţele tale. Aşadar, documentează-te pe cât de bine posibil (şi, dat fiind că trăim în era Internetului, posibilităţile sunt nelimitate) şi vezi care este modelul cel mai apropiat de aspiraţiile, de gusturile şi de resursele tale.

 

Cum zici că este mai bine? Culori reci sau culori calde? Stil nordic, stil mediteranean sau stil asiatic?Stil rustic sau stil modern?

 

Care va fi culoarea predominantă?

 

După ce ai răspuns la întrebările de mai sus, vei putea alege culoarea care să îţi domine baia. Astfel, vei şti dacă faianţa şi gresia (căci acestea sunt finisajele şi în funcţie de cum alegi aceste elemente va trebui să continui amenajarea băii) din baia ta vor fi bleu, albastru intens sau violet, galben, portocaliu, nuanţe neutre sau poate chiar mai multe nuanţe dintr-o paletă cromatică.

 

Şi, în final, cum vrei să fie finisajele din baia ta?

 

Le poţi alege oricum ţi se pare ţie că arată mai bine. Dar va trebui să ţii cont tot timpul şi de bugetul  disponibil pentru amenajarea băii, şi de atmosfera pe care vrei să o imprimi băii tale: atmosferă fresh, un aer calm, o alură uşor romantică?

 

Pentru a pune mai bine în valoare finisajele alese şi pentru a reuşi să instaurezi o anumită atmosferă, va trebui să ai grijă şi cum alegi decoraţiunile, vasul de toaletă, materialele din care sunt făcute bateriile, coşul de rufe şi coşul de gunoi, forma şi dimensiunile chiuvetei, duşului, căzii şi aşa mai departe.

 

Mai multe articole despre amenajarea băii vei găsi aici, aşa încât să îţi fie mai uşor şi să alegi dacă îţi doreşti cadă sau duş, dacă pereţii vor fi cu faianţă, cu tapet sau cu var lavabil şi aşa mai departe.

 

Sursa foto: freshomedecors.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI