TIOR

Cum alegi chiuveta de la baie?

Alegerea chiuvetei de la baie este un test de răbdare şi perspectivă, căci totul în baie trebuie să se completeze frumos, iar dimensiunile contează chiar mai mult decât aspectul. Întâi vei alege finisajele, însă tot timpul trebuie să ai în gând şi cele trei elemente ce nu pot lipsi dintr-o baie principală: chiuveta, vasul de toaletă şi cada (sau cabina de duş, după caz).

 

Dimensiunile acestora, culorile şi modelele trebuie să se potrivească şi între ele, şi cu restul finisajelor, dar şi în baia ca atare: trebuie să ai loc să le montezi şi să mai şi treci pe lângă ele fără a avea impresia că te sufoci.

 

Aşadar, în funcţie de cele trei criterii vei alege chiuveta perfectă. Iată cam care sunt modelele de chiuvete...

 

Chiuvete de montat în perete

 

Pentru băile foarte înguste, este ideal ca şi vasul de toaletă, şi chiuveta să fie montate direct pe perete, fără piedestal, picior de susţinere sau mască. Astfel de chiuvetă ocupă mai puţin loc şi oferă impresia de spaţiu aerisit. În plus, va fi mai uşor să cureţi sub ea sau vei putea folosi ulterior acel spaţiu pentru a aşeza litiera pisicii sau pentru încă un raft pentru cosmetice.

 

Chiuvete la nivelul măştii

 

Unele chiuvete au modelul potrivit pentru măşti simple cu interiorul... gol. Cuva chiuvetei este simplă, dar marginile sunt suficient de înguste încât să încapă în mască şi să pară că este cu totul sub nivelul măştii. În a doua imagine din galeria foto vei vedea o astfel de chiuvetă şi vei putea să înţelegi dacă acest model este potrivit pentru tine şi baia ta sau nu.

 

Chiuvete deasupra măştii

 

Dacă îţi doreşti ca masca chiuvetei să fie mai micuţă şi discretă, dar să acopere ţevile sau să ofere loc de depozitare pentru produsele de curăţat baia, atunci este posibil să alegi o chiuvetă mai mare decât masca, iar marginile chiuvetei să fie la vedere, aşa ca în a treia imagine din galeria foto.

 

Chiuvete cu piedestal

 

Pentru băile foarte spaţioase unde se doreşte ca atmosfera să fie una elegantă, se va alege, cel mai probabil, o chiuvetă largă, cu formă ovoidală şi un piedestal (picior de susţinere). Se poate ca şi chiuveta, şi piciorul acesteia să aibă diferite modele, culori sau forme în relief. Acestea vor fi „asortate” fie cu finisajele din baie, fie cu produsele de iluminat.

 

Chiuvete minimaliste

 

În penultima imagine din galeria foto vei avea drept exemplu o baie amenajată în stil minimalist, unde atât vasul de toaletă, cât şi chiuveta au cel mai simplu design cu putinţă, iar culoriloe utilizate sunt aln şi culori neutre. În cazul în care îţi doreşti şi tu o baie minimalistă sau contemporană, o astfel de chiuvetă ar fi perfectă pentru acel spaţiu.

 

Chiuvete... din plin

 

În ultima imagine vei vedea că chiuvetele par a fi simple vase aşezate pe un blat. Desigur, instalaţiile sanitare nu lipsesc, dar sunt bine mascate în interiorul acelui blat. Modelul acela de chiuvete, deşi poate culori deschise, nuanţe neutre şi calde, sunt perfecte pentru a amenaja baia în stil mediteranean.

 

Mai multe recomandări privind chiuvetele vei găsi aici.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI