TIOR

Culoare in baie pentru un plus de valoare - a doua parte

Noile case de vânzare îți permit amenajarea băii în cele mai diverse culori, rezultatul fiind obținerea unui design asortat cu restul locuinței. Când vine vorba despre alegerile cromatice, însă, ai nevoie de sfatul specialiștilor în home design, pentru o amenajare colorată și în tendințe.

Cadă cu efect

O opțiune modernă cu impact sigur este adăugarea unui efect de umbrire a căzii: albă în interior, colorată în exterior. Poți alege dintre o varietate de materiale, precum cupru sau porțelan pictat. Decizia în privința culorii stă pe umerii tăi. Gândește-te la o cromatică ce va rezista în timp. Indicat ar fi optarea pentru o culoare preferată, de care să nu te plictisești prea curând, fiind vorba despre o investiție pe termen lung.

Culoare sus sau jos

Atunci când vine vorba despre adăugarea de culoare în zona obiectelor sanitare, avem două principale opțiuni: culoare sus sau culoare jos. Specialiștii în amenajări interioare sunt de părere că cea mai bună alegere este să accentuezi o singură zonă, pe cealaltă orientând-o către un echilibru cromatic. De aceea, acolo unde avem o cromatică intensă, trebuie să alăturăm și câteva nuanțe neutre. Marmura colorată sau granitul sunt câteva sugestii de materiale.

Artă în arta amenajării

O piesă de artă bine plasată v-a răsturna mitul conform căruia tablourile nu au ce căuta într-un spațiu precum baia. Singurul impediment este reprezentat de umezeală, însă alegerea unui material rezistent la apă sau a unui cadru de protecție va menține vie arta într-un cadru neobișnuit cu astfel de elemente de design.

Accesorii de interes

Dintr-o baie deja amenajată în nuanțe moderate, fără prea mare impact vizual, nu ar trebuie să lipsească accesoriile colorate. Fie că este vorba de un buget mai restrâns, ce nu îți permite, pentru moment, achiziții costisitoare, fie nu ești adeptul culorilor îndrăznețe pe suprafețe mari, iată ce metodă decorativă poți alege. Nu ai luat în considerare până acum, însă este de notat faptul că și prosoapele, accesorii indispensabile în baie, pot reprezenta mici pete de culoare ce atrag atenția într-un mod pozitiv. În lista de cumpărături poți adăuga și coșuri pentru depozitare diverse, lumănări parfumate sau rafturi cu dichis.

Sursa foto: freshouse.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI