TIOR

Confort si in bai mai mici

În apartamentele din România, şi mai ales în garsoniere, băile sunt destul de mici, dar acest lucru nu ar trebui să stea în calea confortului tău. Am mai discutat despre băi mici şi aici şi, chiar dacă poate imaginile din galeriile foto nu sunt cu cele mai mici băi posibile, recomandările notate aici sunt valabile.

 

În loc de cadă, duş.

 

Bineînţeles că spaţiul necesar unei căzi este considerabil mai mare decât spaţiul necesar instalării unei cabine de duş. În plus, în duş vei economisi şi apă, şi timp. Un alt avantaj al duşului în comparaţie cu o baie în cadă este masajul uşor pe care îl fac picăturile de apă ce ropotesc pe pielea ta.

 

În loc de cabină de duş, perdele

 

Cu siguranţă ai observat şi tu deja că unele cabine de duş, chiar dacă sunt „cabine” pot ajunge la dimensiunile unei camere întregi. De ce nu ai alege un duş simplu, cu o scurgere simplă şi care să fie delimitat de restul băii prin perdele impermeabile? În interiorul perdelelor, pe perete, vei putea fixa două, trei rafturi mici unde să îţi ordonezi gelurile de duş şi alte produse de igienă şi, dacă spaţiul îţi permite, poţi chiar să te răsfeţi cu o banchetă din lemn sau din piatră pe care să te aşezi şi să te relaxezi în timp ce apa fierbinte îţi încălzeşte şi îţi relaxează corpul.

 

Cabină de duş în toată baia

 

Dacă baia este chiar foarte, foarte mică, poţi opta pentru o scurgere centrală şi un duş care va uda şi vasul de toaletă, şi chiuveta. Ar fi bine ca pe un perete să fixezi un dulăpior unde să adăposteşti prosoapele uscate şi schimburile curate, ca să nu se ude şi ele în timpul băii.

 

Cadă mică şi rafturi suspendate

 

Până la urmă, se poate accepta chiar şi o cadă dacă este foarte mică, mai ales pentru că poţi alege şi un suport înalt pentru capul duşului, aşa încât să poţi beneficia de ambele tipuri de baie. După cum vei putea vedea şi în galeria foto, dar şi în magazinele de specialitate, există căzi chiar foarte mici. Alege-o pe cea potrivită băii tale.

 

Vase direct proporţionale cu dimensiunile băii

 

Într-o baie micuţă, nu trebuie doar să alegi duş sau cadă sau, respectiv, dimensiunile potrivite pentru cadă. Totul trebuie să fie direct proporţional cu dimensiunile băii: chiuveta, vasul de toaletă, dulapurile, etajerele, corpurile de iluminat etc.

 

Culori deschise, accesorii discrete

 

Ca de obicei, vom nota că este recomandat ca în spaţiile înguste să foloseşti culori deschise (alb, gri deschis, pasteluri, nuanţe neutre deschise etc), însă nimic nu te poate opri să alegi şi decoraţiuni de culori intense şi/sau închise – important este să îţi placă ţie. Totuşi, eventualele accesorii din baie chiar nu pot fi prea voluminoase ori prea colorate pentru a nu crea impresia unui spaţiu prea aglomerat.

 

Sursa foto: freshomedecors.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI