TIOR

Ce e nou in amenajarea baii?

Ce poate fi nou în amenajarea băii? Tot baie se numeşte, tot cadă, chiuvetă şi vas de toaletă va avea. Dar ce inovaţii se pot face în designul sălii de baie? Pentru că din punctul de vedere al obiectelor prezente în această încăpere nu se vor face modificări extraordinare, va trebui să îţi alegi finisaje şi obiecte de decor cât mai deosebite. Aşadar, uite cam ce ai putea face...

 

Pune în evidenţă frumuseţea naturalului.

 

Lucrurile naturale sunt simple. Iar lucurile simple sunt frumoase. Priveşte prima imagine din galeria foto şi încearcă să îţi imaginezi că eşti în acea baie. Nu-i aşa că îţi oferă o stare de calm şi de relaxare, la fel ca un cântec de pian? Are acest efect mulţumită culorilor neutre şi calde, precum şi datorită faptului că predomină formele rotunjite.

 

Lumina va fi de asemenea una uşor gălbuie, pentru a părea cât mai naturală. Ideal ar fi ca baia să aibă şi o fereastră proprie, pe unde să poată pătrunde lumina solară.

 

Creează legătură între baie şi dormitor.

 

După o baie fierbinte în cadă, ce îţi doreşti cel mai mult? Majoritatea va răspunde „să mă pun în pat” - de aceea ar fi o idee atât de bună ca fiecare dormitor să aibă baia lui sau ca măcar dormitorul principal din locuinţa ta sa aibă acces direct în baie. Dacă va fi o baie comună, va trebui să stabiliţi foarte bine regulile de convieţuire şi limitele intimităţii.

 

Aşază aici mobilier lucrat la comandă.

 

Chiar dacă nu îţi vei transforma baia într-un living, aşa cum recomandam aici, tot este bine să ai măcar o mască pentru chiuvetă sau un dulap sau o comodă în baie, căci vei avea nevoie să ţii aici tot felul de lucruri. De ce este bine ca piesele de mobilier din baie să fie lucrate la comandă? Pentru ca tu să poţi avea mobilier care se potriveşte la fix în baia ta, ca dimensiuni, ca formă şi ca stil.

 

Instalaţiile sanitare trebuie adaptate nevoilor tale.

 

Fixează vasul de toaletă la înălţimea potrivită, la fel şi chiuveta – aceste lucruri trebuie adaptate înălţimii tale (sau înălţimii medii a celor din casă). Apoi, va trebui să alegi între duş (cabină de duş sau zonă de duş, fără pereţi separatori?) şi cadă. Următorul pas va fi să alegi instalaţia sanitară propriu-zisă, respectiv funcţiile duşului, tipul bateriilor şi aşa mai departe. Pentru a pune mai bine în evidenţă diferenţele ce pot apărea, analizează imaginile a patra şi a cincea din galeria foto.

 

Alege un stil anume.

 

Ar fi bine să alegi un anumit stil de amenajări interioare. Astfel, îţi va fi mai uşor să selectezi numai câteva modele de gresie şi faianţă din care să alegi modelul sau modelele finale şi vei putea limita şi paleta cromatică, dacă îţi este greu să te hotărăşti asupra unei singure culori.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI