TIOR

Cateva bai de vis

Băile spectaculoase sunt dificil de realizat: ai nevoie şi de mult spaţiu, şi de materiale de calitate, şi de cretivitate şi bun gust în design de interioare. Noi îţi vom propune câteva idei de amenajare a băii, astfel încât să ştii unde să tragi cu ochiul când vei avea spaţiul şi resursele necesare pentru decorarea unei băi WOW!

 

Cu această ocazie, îţi amintim şi despre articolul cu diferite tipuri de căzi, astfel încât să o alegi pe cea potrivită gusturilor tale. Iată şi câteva modalităţi de a amenaja o baie superbă.

 

Baia în aer liber

 

Dacă ai norocul să locuieşti la casă, poţi să îţi amenajezi în grădină un colţ foarte intim în care să îţi amenajezi o baie frumoasă, ideală pentru o baie fierbinte, parfumată şi relaxantă. Exploatează-ţi grădina şi decorează-ţi spaţiul din jurul căzii cu ghivece cu plante voluminoase.

 

Nu uita să acoperi această zonă, astfel încât să nu te invadeze precipitaţiile, gunoaiele sau alţi intruşi (gângănii, păsări) – dacă precipitaţiile nu sunt o problemă, poţi înlocui acoperişul banal cu unul din papură sau cu o boltă din plante căţărătoare (wisteria, de exemplu, ca să fie şi parfumată).

 

De ce ai alege să amenajezi baia în grădină şi nu o piscină? Pentru că este intimă şi pentru că este mai uşor de întreţinjut. Mai ai nevoie şi de alte motive?

 

Baie cu ieşire pe mansardă

 

În cazul unei case cu etaj sau al unui apartament într-un bloc modern, există posibilitatea amenajării unei băi în apropierea balconului sau a mansardei. Dacă te orientezi către o astfel de locuinţă, asigură-te că optezi pentru cele mai bune materiale, dar şi că nu ai vecini care să poată trage cu ochiul în baia ta... mai ales când eşti şi tu acolo.

 

În schimb, vei avea parte de o privelişte frumoasă în timp ce faci baie: nu-i aşa că ar fi şi mai relaxant să faci o baie fierbinte în timp ce priveşti cerul?

 

Baie între ferestre

 

Dacă îţi construieşti propria casă, poţi păstra un colţ în care să amenajezi un duş care să fie înconjurat numai de pereţi din sticlă mată, astfel încât să îţi fie asigurată intimitatea, dar întreaga zonă să fie inundată de lumina naturală.

 

Nu uita să creezi şi o nişă sau o poliţă pentru bureţi şi produsele cosmetice (şampon, gel de duş, exfoliante etc).

 

Baie nivelată

 

Tot în cazul unei locuinţe construite după propriul gust poate fi aplicată şi această idee: cadă sau jacuzzi sub nivelul pardoselei şi ferestre înalte cât pereţii pe minimum o latură a încăperii rezervate băii.

 

Ideal ar fi ca restul camerei să fie amenajat în stilul minimalist sau stil finlandez, astfel încât centrul de greutate să fie cada aceea deosebită pe care o poţi decora cu vase cu potpourri sau cu plante în ghivece (orhidee sau bambus, de exemplu).

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.4 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI