TIOR

Cateva bai cu design deosebit

Amenajarea băii nu este, de obicei, foarte mare bătaie de cap: ai nevoie de un vas de toaletă, de o cadă, o chiuvetă, o oglindă şi un suport de prosoape. Baia este completă, dar nu vrei să arate şi bine, dacă nu chiar foarte bine? Iar în acest caz apar dilemele şi bătăile de cap. În continuare, îţi vom oferi câteva indicii despre amenajare unei băi inedite.

 

Cu mult negru şi multă lumină

 

Desigur că dacă există „mult negru“ trebuie să existe şi „multă lumină“ – doar pentru o cameră este zugrăvită în culori închise nu înseamnă că trebuie să arate ca un cavou, mai ales când o poţi decora aşa încât să fie glamorous.

 

Optează pentru o oglină voluminoasă şi minimum două aplice simple, mate, care să permită luminii să răzbească prin ele şi să răspândească lumină puternică pentru a lumina fiecare ungher din baia ta cu pereţi, tavan şi podea negre.

 

Cu o oglindă potrivită

 

Această sugestie este valabilă în special pentru băile micuţe şi cele înguste. În spatele chiuvetei, dar nu lipită de perete, aşază o oglindă îngustă şi lungă din tavan până în podea. În spatele ei, vei putea ascunde ţevile chiuvetei şi, eventual, mărunţişuri necesare în baie (bureţi, produse de curăţat etc).

 

Această oglindă va crea impresia unei băi mai spaţioase, mai ales dacă foloseşti şi culorile potrivite pentru a zugrăvi baia: o nuanţă de bleu în combinaţie cu gri sau crem va arăta foarte bine. Mai rămâne numai să alegi tu nuanţele tale preferate.

 

Cu artă şi obiecte vintage

 

Alege o ramă (de inspiraţie) vintage pentru oglinda de la baie, apoi decorează pereţii liberi cu tablouri şi fotografii care au rame în acelaşi ton cu rama oglinzii. Apoi, poţi alege în locul unui banal coş de rufe unul din împletituri de nuiele (pentru a se asorta cu aerul vintage al decoraţiunilor pereţilor) sau un cufăr lemn ori din metal, după cum preferi. Important este să se potrivească toate decoraţiunile şi accesoriile între ele.

 

Cu ajutorul contrastelor

 

Aşa cum notam şi cu alte ocazii, contrastele oferă o frumuseţe aparte a camerelor unde sunt folosite. De aceea, este recomandat să le foloseşti chiar şi în baie: alege vasul de toaletă şi chiuveta în aceeaşi nuanţă şi stil, apoi contrastează cu baterie de chiuvetă sau de cadă/ duş şi cu accesoriile, ori alege-le pe toate acestea în acord şi creează contrastul cu ajutorul modului de decorarea a pereţilor (var/ faianţă/ tapet) şi a culorii acestora.

 

Cu ajutorul nuanţelor de auriu

 

Auriul este o culoare evitată de multe persoane din cauză că se tem ca nu cumva să îşi amenajeze locuinţele „kitsch-os“. Totuşi, dacă este o nuanţă discretă de auriu şi este combinată cu o singură altă nuanţă (de preferat o nonculoare sau o culoare neutră cum sunt bejul, cremul, griul sau maroul, cu nuanţele lor) efectul va fi unul plăcut. Caută în galerie pentru a te convinge.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI