TIOR

Cada vintage – calatorie in timp

Nimic nu se compară cu o baie relaxantă într-o cadă elegantă, cu spumă și lumânări după o zi grea de muncă! Vrei să ieși din tipare? Alege cada vintage pentru baia ta! Stilul vintage este renumit pentru aspectul învechit pe care il oferă obiectelor de mobilier. Acest stil, încă la modă,  vă permite să jonglați cu piesele de mobilier și să creați un spațiu intim de relaxare. Vă propunem în rubrica pentru amenajarea băii, câteva modele de căzi vintage pentru a avea o baie perfectă.

Ce trebuie să luăm în considerare când alegem cada?

Înainte să alegem cada mult visată pentru baie, trebuie să ținem cont de câteva criterii: dimensiunile băii, forma și materialul potrivit pentru cadă. După ce ați pus la punt aceste detalii, puteți începe căutările.

Cada din fibră de sticlă

Această cadă este una clasică, se găsește peste tot și este ușor de transportant. Este disponibilă în diferite forme și avantajul este că păstrează temperatura apei constantă mai mult timp. Pentru a crea un aspect vintage, accesorizează cada cu un suport impletit din fier forjat cu picioare. Acest suport se potrivește mai bine căzilor ovale.

Cada din granit

Pentru cei care adoră luxul și stilul vintage, popunem cada din granit. Puteți opta pentru o cadă rotundă în nuanțe de bej sau puteți opta pentru o cadă încastrată, care se montează în interiorul unei măști tot din granit sau orice alt material potrivit. Cada neagră din granit este tot o alegere bună. Accesorizeaz-o cu obiecte vintage aurii precum: un suport pentru săpun, sfeșnice pentru lumânări și un buchețel de lavandă aranjat într-o vază veche. Puteți decora marginile căzii cu diferite obiecte care vă oferă o stare de bine și vă ajută să vă relaxați.

Cada din lemn

Dacă vă place să îmbinați stilul retro cu stilul vintage atunci vă propunem cada din lemn pentru baia voastră! Cada ovală cu doage din lemn și cu picioare este deosebită pentru cei  care au ales stilul retro în decorarea întregii case.  Îmbinarea de stiluri este adoptată de multe persoane care aleg să își deocoreze baia într-un stil nonconformist dar plăcut.

Cada din marmură

Acest tip de cadă, din marmură, este cel mai puțin întâlnit, deoarece costurile de achiziționare sunt mai mari. Designul căzii este unul atrăgător, mai ales prin nuanțele deosebite în care se găsesc căzile din marmură. Poziționează cada pe mijlocul băii, lângă fereastra cu perdele vechi pentru un aer vintage.  Acest tip de cadă se numește cadă stativ, pentru că permite amplasarea ei oriunde.

Cada din cupru

Alege o cada vintage din cupru placată cu nichel. Exteriorul acestei căzi este uluitor! Fierul forjat de diferite modele este pictat manual și îmbracă toată cada, iar acesta reprezintă și suportul pe care este așezată. Modelele fierului forjat pot fi: flori, frunze, ornamente florale, iar nuanțele sunt de roz pal. De cele mai multe ori căzile din cupru sunt ovale și sunt așezate lângă un perete. Acest perete poate fi pictat sau poate avea aplicat un tapet cu motive vintage. Poți alege ca accesoriu pentru baia ta un paravan vintage sau un pickup vechi dar funcționabil, pentru o atmosferă liniștitoare. Oricare dintre accesorii decorează baia ta într-un stil vintage deosebit.

Nu uitați de restul accesorilor sanitare pentru baie care oferă un aer vintage. Pentru mai multe idei pentru decorarea băii, puteți intra în secțiunea amenajări băi.

Surse foto: renovat.ro, casepractice.ro, biacolorata.files.wordpress.com, mobilasideocoratiuni.ro, divahair.ro

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI