TIOR

Cada cu gheare

Tu ce ai în baie? Cadă sau duş? Dacă ai cadă, ce are aceasta special, din punct de vedere estetic? Astăzi vom discuta despre cada cu gheare. De ce? Pentru că noi credem că arată bine şi că este o alternativă cu gust pentru orice baie. Mai multe despre amenajările băii poţi citi aici. În plus, am mai discutat despre elemente vintage şi efectul lor estetic în baie, iar în acest sens te vom trimite să vizitezi şi articolul de aici despre bazinele suspendate.

 

Picioare în formă de gheare

 

Picioarele vintage pentru cadă sunt adesea mai îndrăgite ca mod de susţinere şi de accesorizare a căzii faţă de suporturile simple din metal şi măştile corespunzătoare pentru căzi. Desigur, şi măştile pentru cadă pot fi personalizate şi pot arăta foarte bine, dar acestea ocupă niţel spaţiu în plus decât ar fi necesar.

 

De exemplu, sub o cadă cu picioare ai mai avea loc pentru câteva lădiţe moderne în care să aşezi diferite cosmetice, produse de curăţare sau poate chiar prosoapele de baie. În plus, astfel ai putea să cureţi şi sub cadă, şi se poate şi aerisi bine, aşa încât să nu se facă nici mucegai, nici igrasie, nici praf, nici... nimic din ce nu ţi-ar plăcea să fie sau să nu ştii dacă este la tine acasă.

 

Picioare noi

 

Desigur, ghearele vintage au farmecul lor, însă poţi întotdeauna să alegi suporturi moderne, cu aspect fresh şi la fel de rezistente şi la fel de plăcute. Totul depinde de gusturile tale. Căzile pot fi din acril, din fibră de sticlă (cele noi) sau din fontă (cele vechi). Tot aşa şi picioarele, "lăbuţele" căzii pot fi din materiale diferite şi pot avea forme şi culori diferite (sidefate, mate sau lucioase).

 

Recondiţionarea căzii

 

Ideal ar fi ca, dacă ai o cadă din fontă, să nu o schimbi. Este recomandarea multor instalatori şi chiar a unor designeri, căci aceasta este mai rezistentă. Chiar dacă are nevoie de recondiţionare, nu vei cheltui mai mult cu procesul de recondiţionare decât ai cheltui pe o cadă nouă.

 

Cum se recondiţionează o cadă? Cel mai simplu este, evident, să chemi un specialist. Totuşi, dacă te documentezi foarte bine, ai putea face acest lucru şi tu, poate cu puţin ajutor de la cineva îndemânatic dintre prieteni sau din familie.

 

Va fi nevoie ca, în primul rând, să cureţi foarte bine cada pe care vrei să o recondiţionezi. Să fie bine finisate suprafeţele. Iar dacă vrei să recondiţionezi o cadă din fontă la mâna a doua, atunci chiar va trebui să îţi dai silinţa să o cureţi şi să o dezinfectezi foarte bine.

 

În al doilea rând, o cadă veche s-ar putea să aibă nevoie să îi fie dat un nou strat de email. Acest lucru îl vei face de la interior spre exterior. Poţi să foloseşti email de culori diferite pentru interior şi pentru exterior. Mai multe sugestii despre colorarea căzii poţi găsi aici.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI