TIOR

Baie sau centru spa - idei inovatoare pentru amenajari bai

Cei mai mulți oameni apelează la centrele spa pentru că se confruntă cu problema secolului în care trăim, stresul. Dar cum job-ul ocupă o mare parte din zi, iar week-end-urile sunt alocate adesea problemelor ce rămân nerezolvate în timpul săptămânii, foarte multe persoane se văd nevoite să se mulțumească cu o baie relaxantă la sfârșitul zilei, în confortul propriilor băi. Specialiștii în domeniul home design-ului spun că am putea să îmbinăm utilul cu plăcutul și, cu ajutorul decorațiunilor, unor materiale simbolice și al accentelor puse acolo unde trebuie, să transformăm baia de acasă într-un adevărat centru spa.

Piatra – materialul simbol

De departe cel mai utilizat material în cadrul amenajărilor interioare ale băilor este piatra. Aceasta poate fi folosită atât ca și înlocuitor al gresiei, cât și în acoperirea pereților. Piatra va conferi băii acel aer relaxant pe care îl regăsiți în centrele spa.

Lemn în baie – da sau nu?

Lemnul este adesea evitat în cadrul design-ului băilor, deoarece nu se pretează camerelor unde umiditatea este crescută. Însă, deoarece tehnologia de tratare a lemnului a avansat în ritmul alert al vremurilor prezente, acest material poate fi utilizat fără probleme și în baie. Astfel, baia dumneavoastră va avea un design unic, rustic, dar totodată actual, ce face cu ușurință trimitere la o saună relaxantă.

Lumină naturală prin ferestre mari
Iubim centrele spa pentru că ne fac să ne simțim mai viguroși, mai relaxați și mai aproape de natură. De multe ori, este dificil să beneficiem de lumina naturală în baie, întrucât discreția este primordială în această încăpere. Dar, cum de-a lungul timpului loturile de teren pentru case s-au mărit, iar gardurile protectoare au crescut în înălțime, achiziționarea unor ferestre imense în baie nu va mai fi întotdeauna o problemă.

Lavoare și căzi sofisticate

Cele mai apreciate elemente din cadrul amenajărilor băii sunt de departe lavoarul și cada. În ceea ce privește cadă, nu trebuie să vă raportați numai la aspect, formă sau culoare, ci și la locul ocupat în spațiu. O cadă pe mijlocul băii va conferi un aspect unic camerei. Același efect îl va avea și amplasarea unor lavoare colorate.

Sursa foto: home-designing.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI