TIOR

Baie „cu lipici” pentru cei mici

Am terminat de amenajat camera pentru copii, însă ceva lipsește. Să fie oare o baie anexată acestei încăperi? Noi spunem că da. Dacă ne gândim mai bine, chiar avem niște idei pe gustul celor mici. Sunteți pregătiți de o experiență în lumea home designului? Să începem!


Baie în culori


Pentru început, poți păstra stilul jucăuș al dormitorului. O alegere des întâlnită. Nuanțele din încăpere se pot regăsi și în baie, pentru un efect vizual plăcut. De reținut este faptul că un mobilier, împreună cu alte elemente decorative specifice vârstei micuțului, îl vor face să se simtă în largul său. Astfel, copilului îi va fi mai ușor să deprindă obiceiul spălatului pe mâini, pe dinți. Va fi încântat să facă toate acestea singur, în baia special amenajată pentru el.


Pentru copiii sunt recomandate, în general, culori primare (roșu, galben, albastru). Acestea creează luminozitate băii și păstrează notele de energie specifice vârstei lor. Pentru copiii mai mari, însă, se pot lua în considerare paletele de culori pastelate. Astfel, va fi o trecere mai ușoară către o viitoare baie de „oameni mari”.


Colorat și minunat


Un fundal colorat va fi întotdeauana pe placul celor mici. Optează pentru un perete dintr-o singură culoare dacă îți dorești ca obiectele sanitare din nuanțe mai puțin stridente să iasă în evidență. O altă variantă poate fi ca pereții să aibă faianță în culori neutre, cu mici accente de culoare, precum desene haioase. Ia în considerare, totuși, ca mediul umed să nu distrugă povestea desenată pe pereții din baia micuților. Sunt de evitat autocolantele care de altfel, sunt ușor de folosit, însă mediul nu este unul propice.


De asemenea, poți decora pereții din baie cu mesaje de încurajare. Chiar dacă sunt despre lucruri serioase, precum igiena zilnica, un mic strop de umor nu strică. Astfel, îi poți face pe cei mici să nu mai privească regulile ca atare, ci ca o necesitate, uneori ca o joacă.


Accesibilitatea este cheia


Organizarea într-o baie de copii presupune ca aceștia să aibă lucrurile la îndemână. Ușor accesibil înseamnă să fie aranjate la o înălțime nu prea înaltă. Eventual, spațiul de sub chiuvetă poate fi considerat un spațiul de depozitare corespunzător vârstei celor mici. Important este să îi inspiri copilui grija pentru mediul ambient. Învață-l să își păstreze camera și baia curate și ordonate.


Idei fără limite


Poți crea o temă pentru baia micuțului tău pornind de la pasiunile lui: desene animate, filme, sport, animale. Opțiunile nu cunosc limite atunci când vine vorba de copiii. Mai mult decât atât, cel mic poate fi un mini-designer ce te poate ajuta în amenajarea băii. El vine cu entuziasm și preferințe în materie de culori și super-eroi, iar tu, în limitele posibilităților, le pui în aplicare.


Siguranța copilului tău


Siguranța este un punct important pe care trebuie să îl respectăm în amenajarea încăperilor pentru copii. Obiectele sanitare trebuie să aibă colțuri rotunjite, pentru a nu exista pericolul accidentării. Dulapurile, rafturile și toate spațiile de depozitare să fie cât mai la îndemână. Alege covorașe practice, căci mediul umed și suprafața pardoselii pot provoca accidente. De aceea, noi recomandăm următoarele idei de amenajare. Sunt adunate toate în galeria noastră foto.


Sursa foto: freshome.com, houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.48 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI