TIOR

Baia inspirata din traditii exotice

Baia este unul din locurile în care te poți relaxa și scăpa de grijile cotidiene. Ți-ar plăcea ca timpul petrecut în baie să fie o călătorie într-o altă țară? Vă propunem astăzi la rubrica dedicată amenajării băilor, o călătorie prin tradițiile din Japonia, China și Egipt.

Japonia – Țara soarelui răsare

Conform legendelor, Japonia a fost creată de zei, care au înfipt o sabie în ocean, iar la scoaterea ei s-au format picături care ulterior s-au transformat în insulele principale ale țării din Asia de Sud-Est. Japonezii au o relație specială cu mediul înconjurător și în acest fel aproape fiecare familie deține în casă o plantă sau un aranjament floral. Cât despre vestitul bonsai, acesta poate fi considerat o mobilă de familie și este transmis din generație în generație. Totodată, este o tradiție încă din secolul al V-lea. În prima imagine din galerie, se poate observa pasiunea celor din Țara Soarelui Răsare pentru plante: un copac fără frunze care crește din podea. Design-ul este unul simplu, modern, cu o combinație dintre culorile închise și albul peretelui. Elementul care transmite puritate băii este cada, ce imită lemnul din natură.

China – țara Marelui Zid

China este una dintre cele mai spectaculoase țări din lume, având cea mai mare populație de pe glob și totodată una dintre cele mai vechi culturi. China este recunoscută pentru păstrarea tradițiilor care îi leagă de trecut, dar mai ales pentru tradiția ceaiului. În a doua fotografie, se poate observa pasiunea poporului chinez pentru detalii: faianța este aplicată într-un mod organizat, la scară milimetrică, în acet fel se creează o armonie și cu elementele de decor. Cada este elementul central al design-ului care oferă oaza de liniște din inima Chinei.

Egiptul – Țara Faraonilor

Când spui Egipt, te gâdești imediat la impresionantele piramide și la faraoni. Așa cum spune istoria, egiptenii antici au fost foarte buni arhitecți, ținând cont de faptul că în Cairo se află și astăzi, cel mai mare monument din piatră de pe glob și singura minune a civilizației antice păstrate până în prezent: Piramida lui Keops. Baia din a treia imagine este bazată pe nuanțe de bej, specifică deșertului din Egipt. Elementele de decor sunt inspirate din hieroglifele antice, iar cada, oglinda și chiuvetele te trimit cu mii de ani în urmă și te fac să te simți ca un faraon la tine acasă.

Mai multe idei pentru cum ar putea arăta baia ta, poți vedea în rubrica dedicată special amenajării băilor.

Sursa foto: freshcome.com, stylereport.ro, chinatourme.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI